България за пореден път се доказа като една от най-несигурните

...
България за пореден път се доказа като една от най-несигурните
Коментари Харесай

Пробойните в българската позиция около кризата в Украйна стават все по-опасни

България за следващ път се потвърди като една от най-несигурните страни членки на НАТО - с разграничено общество, " пробита " политическа класа, корупция и липса на водачество, като цената на това държание в задълбочаващата се рецесия към Украйна става все по-висока и ще има измерения от друго естество.

По лично предпочитание българското държавно управление остана отвън проектите на Съединени американски щати за усилване на отбранителния капацитет на източния фланг на Алианса , а даже след нахлуването на съветските войски в Украйна, в първата реакция на кабинета военният министър Стефан Янев посъветва да не се употребява фриволно думата " война " , защото и Путин я избягвал.

Самият Путин разгласи, че става дума за

от страна на Янев към този момент не са изненада и въпреки след това да не се възприемат публично от държавното управление, ясно демонстрират както на българските жители, по този начин и на сътрудниците в НАТО и Европейски Съюз, равнището на схващане на обстановката.

Малко по-късно в четвъртък президентът Румен Радев и министър председателят Кирил Петков, само че на президента постоянно му се постанова да се изяснява за мнението си, че " Крим е съветски ", а по-рано намерено се обявяваше и за свалянето на европейските наказания поради противозаконната анексия на Крим.

Сега Европейски Съюз разгласи, че готви нови невиждани наказания против Москва, които би трябвало да бъдат утвърдени и от България. Парламентът обаче се проваля в напъните си да излезе с обща позиция за рецесията, като точно глобите се оформят като разграничителната линия.

Проруската партия " Възраждане " и Българска социалистическа партия , която взе участие в съдружното държавно управление на Петков, не одобряват да се залагат наказания в формалната позиция на българския парламент.

Най-голямата опозиционна партия ГЕРБ пък категорично сподели, че няма да поддържа декларация, в която глобите не участват.

Коментарите на водача на партията Бойко Борисов мъчно могат да се одобряват като кардинални, откакто той в персонално качество като министър председател работи безрезервно за съветския стратегически план " Турски поток ", Така с негова помощ Москва съумя да заобиколи Украйна за газовите си доставки , което след това улесни настоящето решение на Путин да предприеме и военна инвазия против страната.

В същото време Борисов по този начин който може да обезпечи най-малко частична газова диверсификация на България.

Символно е и държанието на българската страна към опитите за убийството на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев и на Сергей Скрипал във Англия.

Така, вместо да показва единение, политическата класа в България, още веднъж излъчва разнобойни сигнали, които доста мъчно могат да завоюват доверие в НАТО и Европейски Съюз.

Основното хибридно оръжие на Русия в България е разделянето на обществото по линия НАТО-Русия, което тя редовно употребява. Озадачаващо е, че даже при започнатата война в Украйна в студиата на огромни малките екрани се канят събеседници, които пазят " съветската позиция ".

България е непрекъсната жертва на дезиноформационни акции, а българските служби се провалят в противодействието им. Кампанийните дейности като " осветляването " на, да вземем за пример, не оказват помощ за смяната на средата.

Други проблеми пък се повдигат, само че остават във въздуха. Такова е изказванието на българската прокуратура, че

Взривовете са в интервал от към 10 години.

Освен неналичието на ограничения за превъзмогване на енергийната взаимозависимост, липсват България продължава да разчита на остарялото руско оръжие, като изключително фрапираща е обстановката в бойната авиация, където се разчита на Русия, с цел да може България да охранява личното си въздушно пространство.

И на този декор българското държавно управление стигна до концепцията да ускори защитата на страната, като се образува батальонна бойна група на НАТО на наша територия. Идеята е България да е рамкова страна на бойната група, макар че практиката е тези групи да се водят от огромните и съвременни армии в Алианса, които да ги обезпечават.

Българският план е съдружниците да бъдат употребявани за превъзмогването на " дефицитите " в сухопътните ни войски, само че бойната група да е под българско командване. Въпросните дефицити в действителност са доста съществени, тъй като с изключение на неналичието на съвременни бронирани машини, мъчно се обезпечават и естествени транспортни средства.

Прави усещане, че другите страни от Източния фланг на НАТО намерено упорстват съдружниците да обезпечат повече сигурност, българският боен министър успокои, че

" Става въпрос за подготовка, нищо изключително, нищо притеснително ", сподели той.

И до момента в който държанието на България цикли в този коловоз, страната ще става все по-честа жертва на съветската тактичност, която залага на най-слабите звена в НАТО и Европейски Съюз, употребявайки присъщите за тях публични разделения, корупция и порочна политическа система.

Още повече, че осъзнатата политика на " снишаване " до момента не е осигурила никакви изгоди на България, а единствено на избрани свои бранители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР