България взе решение да изгони 70 служители на руското посолство

...
България взе решение да изгони 70 служители на руското посолство
Коментари Харесай

Захарова: Решението за гонене на 70 дипломати от България е по поръчка отвън

България взе решение да изгони 70 чиновници на съветското посолство по поръчка на външни сили, сподели през днешния ден на конференция говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова , представена от ТАСС.

" Това, което пристигна през вчерашния ден от България, даже не толкоз от България, колкото от политическите коридори на българските институции на властта... не е направено в полза на България и нейните жители. Това е направено по поръчка та на външни сили ", сподели тя, разяснявайки вчерашното решение на София да изгони 70 чиновници на съветското посолство.

Говорителката сподели, че външни сили " под подправен претекст се стремят да насъскат една против друга европейските страни и Русия, цинично манипулират несамостоятелни държавни управления и политици, унищожават всичко, създавано десетилетия наред на европейския континент ".

Захарова означи, че решението на България е " опит на изгубилия доверие парламент и българския кабинет в оставка да нанесат унищожителен удар върху връзките с Русия и запазващите се механизми за двустранен разговор ". " Това, което до момента не бяха разрушили за толкоз години, очевидно са сметнали за належащо да разрушат в този момент, отдръпвайки се от и потъпквайки двустранните връзки ", добави говорителката.

Тя акцентира, че Русия си резервира правото на ответни политически и дипломатически ограничения, в това число с несъразмерен темперамент.

Източник: БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР