България винаги е имала нормален пазар на труда за внос

...
България винаги е имала нормален пазар на труда за внос
Коментари Харесай

Иван Нейков: Три големи групи работници не използваме на пазара на труда

България постоянно е имала естествен пазар на труда за импорт на служащи, постоянно са могли да го вършат. Сега значително има облекчение на режима на импорт на служащи. Това изясни специалистът Иван Нейков от Балкански институт по труда и обществената политика.

Миналата година има 3-4 хиляди души, които са пристигнали да работят в България, разяснява той.

Българският пазар на труда, българският шеф и българското общество не е готово да посрещне крупни маси от служащи в България, счита Нейков.
Иван Нейков: Има най-малко три огромни групи служащи, които не използваме сега и се вършим, че ги няма - това са над 100 хиляди хора с увреждания, които имат потенциал да работят, другата група са хората незабавно след пенсионирането им и третата огромна група е категорията " нито учещи, нито работещи ".
Има служащи в България, безапелационен е Нейков.

Според проф. Гарабед Минасян от Института за стопански проучвания на Българска академия на науките решението е в " организацията на вътрешната ни стопанска система, в напредването на стопанската система напред и активизиране на капиталовия развой, тъй че всеки да съумее да откри мястото си ".

проф. Гарабед Минасян: В пазарната стопанска система терминът " няма " не съществува и не може да се каже " няма служащи ".
Бизнесът не е податлив да отделя средства за повишение на образованието на работещите, акцентира още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР