България винаги е била доверен и надежден партньор в Европол.

...
България винаги е била доверен и надежден партньор в Европол.
Коментари Харесай

Директорът на Европол за смъртта на полицаите: Престъпните мрежи работят динамично

България постоянно е била приближен и благонадежден сътрудник в Европол. Имали сме чудесно съдействие със страната както на стратегическо, по този начин и на оперативно ниво. Това сподели на брифинг в Министерство на вътрешните работи шефът на Европол Катрин де Бол.

„ Ние сме на публично посещаване, което е част от обиколката на управителния екип на Европол в европейските столици. Целта е да разберем от страните членки каква е тяхната оценка на съдействието им с Европол. И също по този начин по-добре да се борим с проведената престъпност и тероризма в Европа”, сподели още тя.

В рамките на визитата си тя се срещна със служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, с основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, както и с ръководители на структури във вътрешното министерство.

Де Бол загатна противозаконната миграция и каналджийството на мигранти. „ Знаем за трагичните събития в Бургас, където двама служители на реда изгубиха живота си. Тази покруса сподели още един път на какъв риск са изложени всекидневно служителите на реда. Показва и по какъв начин незаконните мрежи работят динамично и бързо се приспособяват към новите условия”, е нейното мнение.

„ България е измежду главните страни на пренос на мигранти по Западнобалканския маршрут, които влизат на територията на страната през сухопътната граница с Турция. България дава на Европол информация за маршрутите, мрежите и настоящите следствия. Затова показах, че страната е доста скъп, предпочитан наш партньор”, сподели още тя и даде поръчка, че Европол ще продължи да оказва поддръжка на страната ни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР