България вече си има и първият милиардер. Това е 29-годишният

...
България вече си има и първият милиардер. Това е 29-годишният
Коментари Харесай

Първият български милиардер вече е факт! Той е 29-годишен математик…

България към този момент си има и първият милиардер. Това е 29-годишният математик Владимир Тенев. След години учене, нескончаем труд, непримиримост и златна бизнес концепция той съумява да потвърди, че човек може да забогатее единствено с мозъка и качествата си. Той приключва математика в университета Станфорд през 2013 година и дружно със съквартиранта си Байджу Бат основават компанията „ Робинхуд “. Само четири години по-късно тя към този момент е оценена от банкери на Уолстрийт на фантастичните 1,3 милиарда $.

Анализатори даже разясняват, че сумата даже е дребна и прогнозите са напълно скоро да се удвои 2-3 пъти.

В основата на големият триумф стои основаното от Тенев и Бат мобилно приложение Robinhood, което дава безвъзмездна търговия на фондовите тържища. Макар и звучащо напълно просто, изобретението на нашенеца е на път да направи гражданска война на финансовите пазари зад океана. Причината е, че с него всеки елементарен човек може да търгува на борсата през смарт телефона си, написа „БГ Журнал инфо“.

И то без никаква комисиона, за разлика от обичайните брокерски компании като Scottrade и E*Trade, които начисляват такса за всяка транзакция, с цел да покрият разноските си за физически обекти, чиновници по продажби и бюджет за маркетинг.

Към днешна дата приложението към този момент има съвсем три милиона клиенти в Съединени американски щати. Според създателите до момента сдружението е икономисало на потребителите си над 500 млн. $ от такси при транзакции за общо 50 милиарда $.


loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР