България вече не е в списъка на ЕС с държави

...
България вече не е в списъка на ЕС с държави
Коментари Харесай

ЕС извади България от списъка със страни с прекомерни икономически дисбаланси

България към този момент не е в листата на Европейски Съюз с страни с несъразмерни стопански несъответствия. Това излиза наяве от оповестения през днешния ден отчет за страната за 2018 година в подтекста на Европейския учебен срок за съгласуваност на икономическите, фискалните и обществените политики

Според днешното известие България реализира прочут прогрес в осъществяването на характерните рекомендации, отправени през 2017 година, оповестиха от Европейска комисия.

Според прегледа на Европейска комисия, България продължава да изпитва несъответствия, които към този момент не се правят оценка като несъразмерни, като степента е деескалирана с една категория. Това се дължи главно на постигнатия постоянен стопански напредък, усъвършенстваните условия на пазара на труда, положителните фискални резултати, ориентирани за превъзмогване на икономическите и обществени провокации и усъвършенстваната резистентност на финансовия бранш, прецизират още от Министерството на финансите.

Комисията отбелязва, че са нужни по-нататъшни дейности за справяне с някои уязвимости във финансовия бранш, за понижаване на размера на дълга на частния бранш, продължение на промяната за рационализиране на рамката по несъстоятелността, както и за превъзмогване на някои структурни провокации на пазара на труда, в системата за обществена отбрана и в тези на образованието и опазването на здравето.

„ Европейската комисия отбелязва през днешния ден, че коригирането на тези несъответствия е в ход с помощта на продължаващите промени и икономическо възобновяване, което прави Европа по-силна. Това са положителни вести. Броят на страните, за които се ползва тази процедура, след рецесията понижава. Благодарение на постигнатия прогрес, през днешния ден ние слагаме България, Франция, Португалия и Словения в по-положителна категория. Във всички страни са нужни повече старания. За милиони европейци животът остава ежедневна борба, заради което всички държавни управления би трябвало да положат повече старания за битка с неравенството, безработицата и несигурността на работните места”, разяснява еврокомисарят Пиер Московиси, отговарящ за икономическите и финансовите въпроси, данъчното облагане и митническия съюз.

Редактор: Румен Скрински
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР