България в следващите 2 години няма да може да е

...
България в следващите 2 години няма да може да е
Коментари Харесай

Митов: Русия няма да спре да продава газ, каквото и да говори Путин

България в идващите 2 години няма да може да е напълно неазвисима от съветския газ, само че би трябвало да се върви в тази тенденция, с цел да се обезпечават оптимален брой други възможности. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред Българска национална телевизия.

По думите му има контракти с Руската федарация и Москва не може едностранно да изисква заплащане с рубли. Русия не може да си разреши да спре продажбата на газ, съветският бюджет е подвластен от износа на петрол и природен газ. Каквото и да приказва господин Путин, това няма по какъв начин да стане, никой не може да му заплаща в рубли и не може да спре износът на газ за Европа, разяснява Митов.

Gemcorp от дълго време са свързани с съветски капитали, по тази причина и от групата на ГЕРБ-СДС са предложили анкетна комисия, която да проверява случая. Ние в никакъв случай не сме отказвали анкетна комисия по искане на опозицията, разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС.

Срам е, че България не оказва помощ военно-технически на Украйна, една от опорките на Кремъл е, че по този метод влизаме директно във войната, разяснява Митов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР