България В дома на стрелеца от Лясковец: Майка му не

...
България В дома на стрелеца от Лясковец: Майка му не
Коментари Харесай

В дома на стрелеца от Лясковец: Майка му не чисти куршумите и кръвта по стените

България В дома на стрелеца от Лясковец: Майка му не чисти патроните и кръвта по стените Преди повече от шест години Петко Петков умъртви командоса Емил Шарков по време на профилирана акция 21 юни 2020, 19:31  Девета купа: Лудогорец е първенец на България, съкруши Берое
Девета купа: Лудогорец е първенец на България, съкруши Берое
 Найденов: Ако нещо се случи с мен, всички очевидци против Божков ще се уплашат
Найденов: Ако нещо се случи с мен, всички очевидци против Божков ще се уплашат
 Безработните с опция за трудова претовареност на полето, без отнемане от помощи
Безработните с опция за трудова претовареност на полето, без отнемане от помощи
 Какво ще бъде времето в първия ден от астрономическото лято
Какво ще бъде времето в първия ден от астрономическото лято
 Каракачанов: Добре проведен компромат. Ако събориш премиера, събаряш и държавното управление
Каракачанов: Добре проведен компромат. Ако събориш премиера, събаряш и държавното управление
 Поискаха от 3 до 10 години затвор за подсъдимите по делотото
Поискаха от 3 до 10 години затвор за подсъдимите по делотото " EVN "
 ТИР се прекатурна на Автомагистрала
ТИР се прекатурна на Автомагистрала " Струма " край Благоевград, водачът бил пийнал
 Министерство на вътрешните работи с нова акция на пътя. Ето защо ще се следи
Министерство на вътрешните работи с нова акция на пътя. Ето защо ще се следи

ест години след стрелбата в Лясковец, при която беше погубен командосът Емил Шарков, екип на NOVA посети дома на стрелеца Петко Петков.

В къщата още личат следите от патрони. Напомнят за 14 март 2014 година, когато след профилирана акция, барикадиралият се тогава мощно въоръжен Петков простреля Шарков. В момента той излежава доживотна присъда в пандиза в Ловеч.

Оказва се, че за всичките тези година майка му не е разместила нито един предмет от злощастната акция насам. На стената до банята виси даже надупчен от оръжията халат. Личат и следите от кръв. Стефанка, която продължава да населява парцела, признава, че се надява още веднъж да види сина си при себе си. Оказва се, че хипотетична опция той да излезе от пандиза има, а в тази тенденция най-вероятно работи и самият Петко, настояват осведомени с проблема юристи.

Доживотен затвор за стрелеца от Лясковец

Само преди месец иск от името на Петко Петков е препратен към прокуратурата в Ловеч. В него стрелецът от Лясковец, както стана прочут в обществото, упорства психическото му положение да бъде преразгледано още веднъж. С сходно деяние доста пандизчии целят да излязат от килията, разясняват адвокати.

„ Ако се потвърди, че в границите на изтърпяване на наказването у него са настъпили такива промени и движимостите лица стигнат до извода, че той сега не може да носи наказателна отговорност, може да се разпореди на неговите близки да се погрижат за психическото му здраве”, изясни юрист Мария Петрова.

Убит служител на реда при спецакция в Лясковец, мъж заплашвал деца

Законът споделя, че до нова психическа експертиза може да се стигне, в случай че пандизчия отключи обещано психическо заболяване след към този момент влезнала в действие присъда. Отказване на настояването му, без да бъде преразгледано, би било нарушение на правата на индивида.

„ Искам да ми го освободят, той е почтен! Убиха го, доста е болен! Да го освободят, да си живеем живота! Аз очаквам всеки момент да ме извикат да си го прибера”, показа пред камерата на NOVA майката на Петков Стефанка.

Фасадата на къщата е изрисувана против сина ѝ. Много хора всеки ден минават около „ къщата на ужасите”, както я назовават в квартала. Но никой не подминава, без да си спомни за стрелбата преди повече от шест години.

Стефанка споделя, че връзките ѝ със съседите са неприятни, каквито в действителност били от 50 години насам. „ Разбиха ми жилището, разрушиха бащината ми къща, изнесоха 1 камион работи”, споделя старата жена.

Оказва се, че възползвайки се от правата си, Петков се обръща нееднократно към съда. През годините, в които излежава присъдата си, исковете му не престават. С разнообразни негови каузи във времето е зает не един длъжностен бранител. В началото на тази седмица последният – Венцислав Фотев, влезе в съда от името на Петков. Заведеното дело няма нищо общо с по-горното му искане. Този път персоналната битка е да получи от страната обезщетение в размер на 1 млн. лева за нанесени неимуществени вреди за времето преди правосъдния развой за убийството на командоса Шарков. Решението по делото се чака до месец. А без значение от отговора на съдията, разходи по делото ще има и те ще са за сметка на страната. Този факт за следващ път разгневи вдовицата на Шарков – Милена.

Стрелецът от Лясковец: Министерство на вътрешните работи е отговорно за гибелта на Шарков

„ Обикновено позицията ми е изцяло неутрална към този субект, влезнал брутално в моя живот, оставил една жена без мъж, едно дете без татко, една майка без син… Но поради наглостта на обстановката, взех решение да разясня. Това, което ме фрустрира, е, че един субект, граничещ със социопат, който е умъртвил български служител на реда, има права да съди страната и прокуратурата! А разноските за служебното дело са за сметка на българския поданик. Това е меко казано нелепо”, безапелационна е Милена Шаркова.

Но законът споделя: никой няма право да отхвърля каузи на към този момент наказани нарушители. А юристите допълват, че вследствие на това, съдилищата в страната са затрупани с всевъзможен тип претенции от пандизчии. Понякога цялостен отдел хора работили по даже изцяло лишени от смисъл искове, признават осведомени. И всичко още веднъж е за сметка на страната и данъкоплатците.

Въпреки че Петко Петков претендира, че търси правдивост, такава към момента не е получила вдовицата на Емил Шарков, разбираме от самата нея. Не ѝ е изплатено никакво обезщетение.

Стрелецът от Лясковец: Невинен съм и ще го потвърдя

Зад стените на пандиза в Ловеч наказаният пък не създавал проблеми. Неофициално научихме, че съвсем не излиза и по през целия ден написа до институции.

Ако преди години движимостите лица са решили, че Петков може да носи отговорност за действията си, то какво ще бъде отредено при нова експертиза, остава мистерия.

Защо човек желае да бъде потвърдено душевен неустойчив? Цели ли да употребява това, с цел да излезе от пандиза? И дали съдът би го пуснал, в случай че е наказан до живот за ликвидиране? Фактите сочат, че би се случило мъчно. Адвокатите споделят, че въпреки всичко е допустимо. А дали Петко би могъл още веднъж да живее на мястото, на което към момента личат следите от патрони, единствено движимости лица могат да кажат. Факт е, че самият той не дава да се махнат. Вярвал, че един ден къщата ще се трансформира в музей.

Шест години след гибелта на брачна половинка си, Милена Шаркова пробва да не помни кошмара. Активно работи във фондацията, която основава на името на мъжа си, година след убийството му.

„ Фондацията поддържа децата на починали служители на реда, децата, споделящи ориста на моето дете. Последните четири години работим по разнообразни посоки, съорганизатори сме на детски летни лагери, вършим годишни срещи. Създадохме общественост на деца на татковци герои. Идеята е, общувайки между тях, да придобият чувството, че не са жертви”, споделя Милена.

Напук на всички, които гледат сериозно, тя е избрала да продължи да живее. Грижи се за фондацията си, оказва помощ на щерка си и още веднъж е погледнала към любовта.

Целия репортаж по тематиката гледайте във видеото.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Лясковец стрелец.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Кантарджиев: Тенденциите у нас са смущаващи, надценил съм самосъзнанието на хората Кантарджиев: Тенденциите у нас са смущаващи, надценил съм самосъзнанието на хората  Нова Броудкастинг Груп ще сезира институциите за всеки опит за уронване престижа на медиите ни посредством подправени вести Нова Броудкастинг Груп ще сезира институциите за всеки опит за уронване престижа на медиите ни посредством подправени вести  Найденов: Ако нещо се случи с мен, всички очевидци против Божков ще се уплашат Найденов: Ако нещо се случи с мен, всички очевидци против Божков ще се уплашат  В Щутгарт: В Щутгарт: " Сцени, почтени за революция "  1 Колко трудов стаж е необходим, с цел да ползвате заплатен отпуск  1 Данъчните ще наблюдават ипотеките върху парцелите  1 Близо 1000 тъжби против сметките за ток и парно --> Пaрите ни  Колко трудов стаж е необходим, с цел да ползвате заплатен отпуск Колко трудов стаж е необходим, с цел да ползвате заплатен отпуск  Данъчните ще наблюдават ипотеките върху парцелите Данъчните ще наблюдават ипотеките върху парцелите  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Отново растеж на инфектираните с ковид, още шестима умряли - Теми в развиване | Vesti.bg Отново растеж на инфектираните с ковид, още шестима умряли - Теми в развиване | Vesti.bg  Бежанците: Какво не знаем за тях? Бежанците: Какво не знаем за тях?  <br> " />
"Сцени, почтени за революция "
Виц на деня Студентите по медицина решили да се пошегуват с професора. Задигнали скелета от аудиторията, подпряли го на вратата на кабинета и почукали. Професорът отворил, видял кокалите… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  НСБАЛХЗ възобновява приема на пациенти от на следващия ден НСБАЛХЗ възобновява приема на пациенти от на следващия ден Дейноста на лечебното заведение беше прекратена в петък - 19 юни, след позитивен PCR тест за COVID-19 на здравна сестра  Трогателни фотоси на принц Уилям: рожденик и горделив татко Трогателни фотоси на принц Уилям: рожденик и горделив татко Днес херцогът на Кеймбридж навършва 38 години  Да срещнеш мечка в гората – историята на Градимир Йовчев Да срещнеш мечка в гората – историята на Градимир Йовчев Не всеки може да се похвали с нещо сходно  Липа падна върху 2-годишно дете в Кюстендил Липа падна върху 2-годишно дете в Кюстендил Като по знамение момиченцето е оживяло и е без пострадвания  Скандално: Съединени американски щати се пробват да спрат Скандално: Съединени американски щати се пробват да спрат " Северен поток " с брутални способи Каква е ябълката на раздора?  Случай на ковид в редиците на Българска социалистическа партия Случай на ковид в редиците на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е уведомила документално всички партийни членове  По време на карантината: 390 бебета са проплакали в По време на карантината: 390 бебета са проплакали в " Шейново " От началото на годината има 10% растеж на ражданията всеки месец, означи шефът на лечебното заведение доктор Румен Велев  Принц Чарлз към момента няма усет и подушване след ковид Принц Чарлз към момента няма усет и подушване след ковид Той се болести през март и остана изолиран в дома си в продължение на 1 седмица  Затвориха постройката на община Сунгурларе поради чиновници с COVID-19 Затвориха постройката на община Сунгурларе поради чиновници с COVID-19 Затварят и пенсионерските клубове и детските градини  Защо Швеция избра друг път в борбата с ковид Защо Швеция избра друг път в борбата с ковид Отговорът дава дипломат Луиз Бергохлм  BMW M5 Competition Новото BMW M5 идва с режим за дрифт Макар и не фрапантни, измененията са ясно откроими. За благополучие екологичните правила не са повлияли на мощността.  Instagram се трансформира в главен източник на вести Instagram се трансформира в главен източник на вести Социалната мрежа ще изпревари Twitter в границите на година  Миризливият плод, неразрешен за ядене на публични места Миризливият плод, неразрешен за ядене на публични места Наричат го „ кралят на плодовете “, само че той сигурно не би бил по-вкуса на всеки  Зам.-председателят на БЛС: Епидемията у нас е съвсем овладяна Зам.-председателят на БЛС: Епидемията у нас е съвсем овладяна Трябва да имаме обаче едно мислено, защото нещата елементарно могат да излязат от надзор, разяснява доктор Николай Брънзалов
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР