България увеличава капитала си в Международната банка за възстановяване и

...
България увеличава капитала си в Международната банка за възстановяване и
Коментари Харесай

България увеличава капитала си в МБВР и Международната финансова корпорация

България усилва капитала си в Международната банка за възобновяване и развиване и Международната финансова корпорация с близо 37 млн. $. Това одобри парламентарната комисия по бюджет и финанси, одобрявайки план на решение, импортиран от Министерския съвет, предава Българска телеграфна агенция.

Освен това България е подкрепила на съображение на решение на Министерски съвет нарастването на общия и селективен капитал на двете финансови институции. Дадено е право на България да запише спомагателни акции в двете интернационалните институции. По отношение на Международната банка за възобновяване и развиване акциите са в размер на 17,9 млн. щатски $. По отношение на Международната финансова корпорация акциите са общо на стойност 19,05 млн. щатски $, показаха от ведомството. Така общото нарастване ще бъде в размер на 36,95 млн. лева

Необходимите средства за присъединяване на България в предлаганите нараствания на капитала са планувани в Закона за държавния бюджет за 2022 година Министерският съвет предлага на Народното събрание да даде единодушие за присъединяване на България в общите и селективни нараствания на капитала на двете финансови институции, прецизират от финансовото ведомство. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР