България участва в европейската поръчка за защитни облекла. Това каза

...
България участва в европейската поръчка за защитни облекла. Това каза
Коментари Харесай

Борисов: България участва в европейската поръчка за защитни облекла

България взе участие в европейската поръчка за защитни дрехи. Това сподели министър председателят Бойко Борисов от Враца, където на място ревизира по какъв начин се шият защитните дрехи за медицинските служащи.

" Довечера в 18 ч. имаме Европейски съвет по интернет, тече една огромна европейска поръчка, която България взе участие. Довечера ще ги запитвам сътрудниците, в случай че с този потенциал се работи до 8-9 хиляди дрехи, да им изпратим документи да видят, тъй че можем и с произвеждане да се включим в поръчката ", изясни Борисов пред чиновници на компанията. И ги посъветва в офертата към поръчката да обмислен и спомагателни хонорари за служащите.

Вчера се появи информация, че България е една от страните, които не са взели участие в обща поръчка на Европейския съюз за маски и защитни дрехи.

Даде образец, че Белгия е помолила жителите да дарят маски,ако имат повече бройки.

За кордони за тировете пък ще приказва Борисов с унгарския министър председател Виктор Орбан, както и с хърватския - Андрей Пленкович, с цел да не стопират доставките.

Облеклото, което се създава във Враца, се прави от специфична мембрана. Тя е употребена за изработката на костюма на първия космонавт Юрий Гагарин. Мембраната прилича човешка кожа, дишаща е и непромукаем. Самото облекло може да се пере 50 пъти, на 40 до 60 градуса, само че е тестван и на 134 градуса за час и половина. Всяко ще се доставя с листовка за приложимост.

Близо 300 броя защитни дрехи ще бъдат създадени още през днешния ден във фабриката, а още 1600 броя – до края на утрешния ден. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР