България твърдо стои зад суверенитета и териториалната цялост на Украйна,

...
България твърдо стои зад суверенитета и териториалната цялост на Украйна,
Коментари Харесай

Димитър Стоянов пред Олеся Илашчук: България твърдо стои зад суверенитета и целостта на Украйна

България твърдо стои зад суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов по време на среща с новия дипломат на Украйна Олеся Илашчук. Това оповестиха от Министерството на защитата на своя уеб уебсайт.

В срещата, която се организира през днешния ден, взе участие и заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска.

Министър Стоянов срещна дипломат Илашчук с решенията на Народното събрание за оказване на филантропична, военно-техническа и военна помощ на Украйна.

„ Страната ни взе участие и в задачата на Европейски Съюз EUMAM. Имаме подготвеност за образование на бойни санитари и чакаме поръчките на украинската страна “, изясни министър Стоянов.

От своя страна Олеся Илашчук благодари за оказаната от България помощ за Украйна, както и за поддръжката за нейната европейска и евроатлантическа интеграция. Тя акцентира, че Украйна постоянно е била правилен сътрудник на България и изрази вяра ефикасното съдействие сред двете страни да продължи.

По-рано посланикът на Украйна се срещна и със служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов. Двамата разискаха положението и вероятностите на двустранното съдействие в икономическата сфера, както и опциите за задълбочаване на комерсиалните връзки сред страните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР