България трябва да запази своя лев и своята валута, която

...
България трябва да запази своя лев и своята валута, която
Коментари Харесай

Възраждане искат разговори за еврозоната и лева

България би трябвало да резервира своя лев и своята валута, която е една от най-стабилните в света, съобщи водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов на брифинг пред Българска Народна банка, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Костадинов още веднъж показа позицията си за невлизане на страната в еврозоната и означи, че страната ни не дава отговор на инфлационните критерии.

Датата 1 януари 2024 година би трябвало да се не помни. Няма обществен диалог по тематиката, за еврото се приказва като панацея, сподели още Костадинов.

Той акцентира, че на извършената среща, управлението на Българска народна банка в лицето на Димитър Радев е удостоверил стабилността на българската валута.

Отправили сме покана към проф. Стив Ханке за кръгла маса по тематиката. Ще поканим представители на Българска народна банка и безусловно всички заинтригувани, неполитически, жители и парламентарно показаните партии, сподели още Костадинов.

Искахме да се срещнем с разбора за изгодите и вредите от влизането на България в Еврозоната. Доколкото разбрахме този разбор е подготвен, само че по кое време ще бъде разгласен пред обществото към момента не е ясно, разяснява Костадинов. Той още един път напомни, че " Възраждане " желаят референдум за българския лев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР