България трябва да влезе едновременно в Банковия съюз и в

...
България трябва да влезе едновременно в Банковия съюз и в
Коментари Харесай

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ, четете:

България би трябвало да влезе по едно и също време в Банковия съюз и в ERM ІІ

Присъединяването към Европейския банков съюз по никакъв метод няма да промени мандата на Българска народна банка, обвързван с паричния режим и ръководството на валутните запаси на България. Влизането на България първо към банковия съюз и валутния механизъм, а в по-дългосрочен проект към еврозоната няма да докара до повишение на ценовите показатели. Българска народна банка ще ползва наложителни условия към банките, свързани с техните връзки с кредитополучателите. Това сподели шефът на Българска народна банка за в. "БАНКЕРЪ ". Прочетете го в новия ни брой!

Всеки четвърти чака брадясал превод

Една четвърт от българския бизнес се притеснява от банкрут поради просрочени заплащания. Българските компании получават парите си със забавяне от приблизително 18 дни. Това демонстрират данните от най-новото изследване на EOS "Навици на заплащане в Европа " 2018, което тази година се организира за 11-и следващ път взаимно с самостоятелния институт за пазарни изследвания Kantar TNS и обгръща 3400 компании с годишен оборот над 5 млн. евро в 17 европейски страни - Белгия, България, Англия, Гърция, Германия, Дания, Испания, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Словения, Унгария, Франция, Хърватска, Чехия и Швейцария. Всичко по тематиката в „ БАНКЕРЪ “.

Без изненади в редиците на "новите " концесионери

Министърът на туризма Николина Ангелкова едвам не "разплака " през лятото приватизаторите на черноморските комплекси с желанието си да организира нови състезания за концесионирането на плажовете на "Албена ", "Слънчев ден ", "Ривиера " и "Св. св.Константин и Елена ". Търговете бяха оповестени през август, само че едвам в този момент държавното управление взе решение кой ще стопанисва част от тези брегови линии. Повече в "БАНКЕРЪ ".

Опасни връзки

На 8 декември би трябвало да стане ясно дали министърът на финансите Владислав Горанов е в спор на ползи поради използването безплатно на непознато първокласно жилище в затворен скъпарски комплекс. Тогава изтича срокът, в който Комисията за попречване на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (с умопомрачителната абревиатура КПКОНПИ) е належащо да приключи прегледа на декларацията на Горанов и да се произнесе дали е разкрила съображение да го проверява. Очаквайте всичко по тематиката в новия ни брой!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР