България трябва да се справи с корупцията и с проблемите

...
България трябва да се справи с корупцията и с проблемите
Коментари Харесай

Няма да подкрепим България за Шенген, докато не се справи с корупцията, обяви холандски министър

България би трябвало да се оправи с корупцията и с проблемите в правосъдната система, с цел да получи поддръжка от Холандия за участие в Шенген. Това сподели през днешния ден външният министър на страната Стеф Блок на конференция, откакто се срещна с премиера Бойко Борисов и с вицепремиера Екатерина Захариева, съобщи БНР.

Той добави, че тематиките за опазването на външните граници на Европейския съюз и сигурността са основни за Холандия. Стеф Блок уточни, че е впечатлен от постигнатия прогрес по защитата на границите на страната.

 Няма да подкрепим България за Шенген, до момента в който не се оправи с корупцията, разгласи холандски министър

" Има обаче още един аспект при опазването на границата – това е корупцията, която е съпътстващ фактор при трафика на хора, и до каква степен правосъдната система е способна да се оправи. Ние би трябвало да бъдем доста почтени и прецизни в оценката си. Мисля, че към момента има място за напредък във връзка с корупцията и подсилването на правосъдната система. Това са главните провокации ", добави Стеф Блок.

България от своя страна поддържа промените в Шенген и желае да взе участие в зоната като пълновръстен член по въздух и вода, сподели вицепремиерът Екатерина Захариева.

Премиерът Борисов нееднократно показва позиция, че не е заслужено България, която се оправя по този начин добре с защитата на границите си, да не е в Шенген.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР