България спира вноса на руски суров петрол, който в момента

...
България спира вноса на руски суров петрол, който в момента
Коментари Харесай

България спира вноса на руски суров петрол, реши НС на първо четене

България стопира вноса на съветски недопечен нефт, който сега се употребява от " Лукойл Нефтохим Бургас " АД. Това взеха решение депутатите, като одобриха на първо четене промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения към Русия поради войната в Украйна.

" ЗА " гласоподаваха 122-ма народни представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, до момента в който 43-ма от партия " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ се оповестиха срещу.

Сред вносителите на предлагането са Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов и Делян Пеевски. С него на процедура българското държавно управление би трябвало да приключи потреблението на дерогацията, позволяваща ни да внасяме съветски нефт до края на 2024 година

Опозиция и подкрепящи ръководството взаимно се упрекнаха в дейности под непознат напън. Според Румен Гечев от Българска социалистическа партия работата на рафинерията, която държи 40% от пазарния дял у нас, ще бъде блокирана, което съгласно него ще ощети българските жители.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР