България спечели с 3:0 победи срещу Исландия във втория си

...
България спечели с 3:0 победи срещу Исландия във втория си
Коментари Харесай

България победи Исландия и записа втори успех за Купа Дейвис

България завоюва с 3:0 победи против Исландия във втория си мач от предварителна група "А " на шампионата по тенис от група III на зона Европа за Купа "Дейвис " на кортовете на Търговска колегия "Локомотив " в Пловдив. В първия сингъл Александър Лазов разгроми Егил Сигурдсон с 6:1, 6:1 за 59 минути, откакто направи шест пробива в мача.

Във втората среща Димитър Кузманов победи елементарно Антон Магнусон с 6:1, 6:1 за 66 минути. Българинът взе подаването на противника си пет пъти и не позволи нито една опция за пробив.

На двойки Кузманов и Васко Младенов нямаха проблеми против Егил Сигурдсон и Биркир Гунарсон и победиха с 6:2, 6:1 за 53 минути. В другия мач от групата Македония победи с 3:0 Албания. В първия си мач през вчерашния ден България завоюва против Албания с 3:0, а на следващия ден националите излизат против Македония в конфликт за място на финалната среща за промоция в събота.

От тази година тимовете от група III на зона Европа са разграничени в две групи и в Пловдив вземат участие общо осем тима. В група "B " попаднаха отборите на Андора, Кипър, Монако и Сан Марино. Победителите от двете групи ще играят край за промоция в горната група.

Среща от предварителна група "А " на шампионата по тенис от група III на зона Европа за Купа "Дейвис ":

България - Исландия - 2:0

Александър Лазов - Егил Сигурдсон - 6:1, 6:1

Димитър Кузманов - Антон Магнусон - 6:1 6:1

Кузманов/Васко Младенов - Егил Сигурдсон/Биркир Гунарсон - 6:2, 6:1
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР