България, Словакия и Унгария са страните с най-разхлабената фискална политика.

...
България, Словакия и Унгария са страните с най-разхлабената фискална политика.
Коментари Харесай

Данъчни закони и бюджет: Експерти с коментар

България, Словакия и Унгария са страните с най-разхлабената фискална политика. Това, което " Стандарт енд пуърс " отбеляват, за по-добрия кредитен рейтинг, е, че имат вяра в стабилността на държавното управление. Тоест, че то ще се задържи и ще има изясненост във връзка с огромните параметри на фискалната политика. Това сподели в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS икономистът Руслан Стефанов. 

По думите му е проблем, че в бюджета дефицитът не е бил скъсен. Не е ясно за какво би трябвало да имаме толкоз огромна Капиталова стратегия, която през последните години не можем да осъществим. По никакъв метод не се усъвършенства успеваемостта на разноските ”, сподели Стефанов.

Според Владимир Сиркаров това, което се вижда в отчета на " Стандарт енд пуърс " се вижда и в думите на Асен Василев.  „ Със сигурност декларативно имаме сериозна политическа поддръжка за влизането в еврозоната ”, сподели Сиркаров. 

Според него с дефицитите  в бюджета би трябвало да се внимава.  „ Капиталовите разноски прибавят по-сериозна стойност в стопанската система спрямо чистите обществени прехвърляния.  Големите планове, свързани с създаване на пътища, на ВиК инфраструктура са от основно значение за икономическия напредък. Важно е парите да се харчат транспарантно и допустимо най-ефективно ”, сподели икономистът. По думите ми бюджетът би трябвало да е структуриран по този начин, че в него да се виждат промени и да е допустимо най-фискално закостенял.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР