България ще участва с общо 14 състезатели на европейското първенство

...
България ще участва с общо 14 състезатели на европейското първенство
Коментари Харесай

България с 14 представители на европейското по скокове на батут

България ще взе участие с общо 14 състезатели на европейското състезание по скокове на батут за мъже, дами, юноши и девойки, което ще се организира от 3 до 7 април в Гимараеш, Португалия.

Окончателният състав на българският тим беше избран след приключването на държавния шампионат по скокове на батут " Лилян Александров " в Габрово.

" В квалификациите деца не стояха доста добре, само че се показаха сполучливо във финалите. Заедно с треньорите преценихме, че са в положително положение. Имаме още съвсем месец до европейското и е обикновено да не са в най-хубавото си положение. В момента те са на лагер и считам, че до шампионата всичко ще бъде наред ", разяснява президентът на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров

" При дамите за положително показване ще разчитаме на Христина Пенева. Състезателката на габровския клуб Акро-Арт е единствената ни състезателка в този спорт, която се бори да получи и квота за Олимпийските игри в Париж посредством класиране в международната класация ", добави той.



Ръководителят на родната федерация разкри и малко повече елементи към формулата за класиране на олимпийски игри в скоковете на батут, както и какви са възможностите на български представител да завоюва квота.

" Много е мъчно. При нас единствено 16 дами и 16 мъже вземат участие на олимпийските игри. В квалификациите се включиха и спортистите на Беларус и Русия, което ги направи още по-тежки. Това са две от най-силните школи в нашия спорт. Олимпийският първенец на Игрите в Рио де Жанейро е от Беларус. На Олимпиадата в Токио първото и третото място също бяха заети от спортисти на Беларус. Имаме най-малък късмет да спечелим квота, в порядъка на 25-30%. Ако Христина попадне в 24-те на полуфиналите и стигне до 10-12 място, което тя може да направи, тогава ще вземе такива точки, които ще ѝ разрешат да стигне до Игрите в Париж. Трудни са нашите квалификации, само че ще се борим. Ако не успеем в този момент, то ще продължим да работим и на идната Олимпиада съм сигурен, че ще спечелим квота ", обясни президентът на БФ Скокове на батут.

" При мъжете очакванията ни са свързани с Мариян Михалев, Георги Бесарбовски и Калоян Петров. Надпреварата поради травма ще пропусне Мартин Димитров. Той е скъсал връзки по време на подготовка и ще се подложи на оперативно лекуване. На процедура присъединяване на Мартин в надпреварите за тази година завърши. Предстои му интервенция и по-късно възобновяване ", приключи Стоян Димитров.



Състав на България за европейското състезание по спортна гимнастика в Гимараеш, Португалия:

Възраст 13-16 Юноши и Девойки:
1. Марияна Узунова
2.Радост Пеева
3.Преслава Пенчева
4.Сияна Павлова
5.Мирела Колева
6.Микаела Христова
7.Пресиян Въндев
8.Цветин Стоянов
9.Георги Георгиев
10 Светослав Георгиев

Мъже и Жени:
11.Мариян Михалев
12.Георги Басарбовски
13.Калоян Петров
14.Христина Пенева

Синхронни скокове
Девойки и Младежи
- Мирела Косева/ Сияна Павлова, Микаела Христова/ Радост Пеева (Преслава Пенчева), Георги Георгиев/ Цветин Стоянов
Мъже – Георги Басарбовски/ Калоян Петров

Треньори - Мариана Макулова, Станислав Стоянов, Юлиян Георгиев
Съдии - Мариела Стойчева и Мария Вангелова
Водач на делегацията - Стоян Димитров - президент на БФ Скокове на батут



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР