България ще продължи с подкрепата за Украйна, която ще бъде

...
България ще продължи с подкрепата за Украйна, която ще бъде
Коментари Харесай

Тагарев: България ще продължи да подкрепя Украйна в съответствие с нашите възможности

„ България ще продължи с поддръжката за Украйна, която ще бъде съобразена с нашите национални благоприятни условия и законови процедури “. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев през днешния ден, 19 септември, на следващото съвещание на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна, представен от пресцентъра на МО.

Форумът се организира в Рамщайн, Германия, и беше домакинстван от секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

В него участваха министри на защитата, представители на политическото и военното управление на съюзни и партньорски страни, както и на НАТО и Европейски Съюз. В състава на българската делегация беше и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

В своето изявление министър Тагарев акцентира солидарността и препотвърди поддръжката на страната ни за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна и за нейното европейско и евроатлантическо бъдеще.

„ България е подготвена да поддържа възобновяване на Украйна “, уточни той. Разглеждат се и опциите за спомагателен принос в обединенията, които се образуват в границите на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР