България ще продължи да подкрепя Украйна категорично с всички инструменти,

...
България ще продължи да подкрепя Украйна категорично с всички инструменти,
Коментари Харесай

Росен Желязков на среща с председателя на украинския президент: България подкрепя категорично Украйна

България ще продължи да поддържа Украйна изрично с всички принадлежности, с които разполага. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков на среща с ръководителя на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук. Двамата разговаряха в границите на Конференцията на ръководителите на парламенти на страните членки на Европейския съюз в Прага, Чехия.

" България изрично осъжда непровокираната и неоправдана експанзия на Русия против суверенна и самостоятелна Украйна ", означи Росен Желязков.

Ние доста ясно декларирахме, че загърбваме политическия нарцисизъм, посочи ръководителят на Народното събрание

Той акцентира, че войната на Русия против Украйна доста подкопава архитектурата на сигурността на Европа като цяло и сигурността на Черноморските страни в частност.

Председателят на Народното събрание уточни, че отговорът на Европейски Съюз на експанзията на Русия до момента е бил корав и обединен, макар че е претендирал доста жертви, а бремето е поето от европейските жители.

" България поддържа европейската и евроатлантическата вероятност на Украйна. Споделяме позицията, че експанзията и закононарушенията на Русия би трябвало да бъдат наказани с цялата тежест на интернационалното право и всички военни закононарушения би трябвало да бъдат разследвани ", добави ръководителят на Народното събрание.

Изборът на ръководител стартира на 12 април и завърши осем дни по-късно

Руслан Стефанчук от своя страна изрази признателност за поредната позиция и поддръжката на България за евроатлантическата интеграция на Украйна. Той акцентира, че красноречиво доказателство за това са и признатото от Народното събрание още предходната година решение за оказване на военна и военнотехническа помощ на Украйна и решение на българския парламент, с което се афишира Гладомора за геноцид. Председателят на украинския парламент изрази откровената признателност на своя народ за помощта, която България му оказва в този сложен миг.

" Ще продължим да поддържаме Украйна с всички принадлежности, с които разполагаме - икономическа и финансова помощ, политическа поддръжка за интернационалните начинания на Украйна и ограничаващи ограничения, само че с нараснало внимание към неподходящите им последствия за нашите сериозни браншове ", посочи Росен Желязков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР