България ще ползва руски петрол до края на 2024 година.

...
България ще ползва руски петрол до края на 2024 година.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Отсрочката за България е факт, ще ползваме руски петрол до края на 2024 година

България ще употребява съветски нефт до края на 2024 година. Изключението за страната ни към този момент е реалност и ще бъде в детайли записано в детайлното умозаключение от съвещанието на Европейския съвет, което ще бъде оповестено след 2-3 дни. Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди втория ден от съвещанието на Европейския съвет. 

" За нас беше витално значимо тази дерогация и хубавото е, че не е са един или шест месеца, а е до 2024, тъй че да можем да си оправим рафинерията без това да въздейства на цената поради промяна на микса. Това дава опция за рафинерията ни да работи и в това време да се пренастрои за работа с различен нефт. " - сподели Петков.

Министър-председателят съобщи, че е удовлетворен, че шестият пакет от наказания е реалност, защото възбраната за импорт на 90% от съветския нефт, който сега влиза в Европа, ще прекъсне доста от финансовите потоци към Русия. Лидерите на страните от Европейския съюз реализираха политическо единодушие за шестия пакет от наказания против Русия, който включва ембарго върху вноса на 90% от съветския нефт и петролни артикули до края на годината. Българският министър председател Кирил Петков заяви в Брюксел, че България ще получи изключение от ембаргото до края на 2024 година.

Европейски Съюз одобри шестия пакет от наказания против Русия, България ще получи изключение от ембаргото. Санкциите обгръщат вноса на петролни артикули по море, като краткотрайно от тях се изключват доставките по петролопровода " Дружба " за страните без изход на море като Унгария, Чехия и Словакия. Европейските водачи се договориха също по този начин Съюзът да обезпечи до 9 милиарда евро финансова помощ за Украйна през тази година. Срещата на върха продължава и през днешния ден, евролидерите ще разискват цените на силата и въпроси, свързани с европейската защита.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР