България ще получи силна подкрепа за присъединяването си към Шенгенското

...
България ще получи силна подкрепа за присъединяването си към Шенгенското
Коментари Харесай

Европейски лидери към Денков: Подкрепяме България за Шенген, ако изпълни задачите си до края на годината

България ще получи мощна поддръжка за присъединението си към Шенгенското пространство, в случай че до края на годината свърши това, което чакаме от нея. Такова обръщение е получил министър председателят акад. Николай Денков в диалози с европейски водачи през днешния ден, оповестява пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът е на работно посещаване в испанския град Гранада, където през днешния ден се организира Третата среща на Европейската политическа общественост. Форумът събра дружно водачи от целия континент, които разискаха две съществени тематики – поддръжката за Украйна и битката с незаконната миграция.

Днес акад. Денков е провел къса срещи с Марк Рюте , с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен , с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел , с министър-председателя на Англия Риши Сунак и още няколко министър председатели, се споделя в прессъобщението.

Британският министър-председател е споделил казуса на кралството с незаконните мигранти, които стигат до Острова с лодки от континентална Европа, в това число през България. В същото време той е изразил цялостна поддръжка за външнополитическите цели на нашата страна. Акад. Денков е потърсил поддръжка от Англия във връзка с приемането на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Утре акад. Николай Денков ще взе участие в неофициалното съвещание на Европейския съвет. Лидерите от Европейски Съюз ще стартират полемики по отношение на целите за идващите години. Тези разисквания ще спомогнат за правенето на стратегическа стратегия — петгодишен проект за политиките, който да зададе общи политически насоки за развиването на Съюза. Ще бъде наранена и тематиката за разширението на Европейски Съюз.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР