България ще получи най-съвременна технология за идентификация на приятел или

...
България ще получи най-съвременна технология за идентификация на приятел или
Коментари Харесай

България ще получи въздушната система IFF от Германия за модернизиране на армията

България ще получи най-съвременна технология за идентификация на другар или зложелател (IFF) от немския производител на датчици Hensoldt като част от програмата за военна рационализация на страната, оповестява „ Дифенс Пост “.

Възложен от Агенцията на НАТО за връзки и информация, многомилионният контракт обгръща доставката на няколко монопулсни радара за вторично наблюдаване и криптографски устройства за българските въоръжени сили. По силата на съглашението Hensoldt ще даде и нужните услуги за системата.
Англия струпва военна техника в Германия за възможна война с Русия
Англия възнамерява да изпрати стотици единици военно съоръжение в Германия при положение на хипотетична война с Русия. Това оповестява вес...

Технологията IFF

Технологията IFF разрешава на военните и гражданските системи за надзор на въздушното придвижване да откриват " другарски единици " като самолети или кораби, реагирайки на сигнали за питане. Тя също по този начин разрешава на запитващото устройство да дефинира обсега на транспортното средство.

Системата ще модернизира и друго IFF съоръжение, употребявано от обектите за наблюдаване на въздушното пространство, до новия стандарт на НАТО " Mode 5 ", който усъвършенства способността на въоръжените сили да заобикалят другарски огън.

Освен България, въоръжените сили на Германия, Франция и Англия също са сключили контракти с софтуерната компания за модернизиране на техните IFF системи до стандарта " Mode 5 ".
Русия даде на Сърбия военна техника
Партида от осъвременени танкове Т-72МС и бронирани разследващи и патрулни машини БДРМ-2МС, беше доставена на сръбските въоръжени си...

Засилване на военното съдействие с Египет

По-рано този месец България и Египет се договориха да засилят военното си съдействие, изключително в региона на индустриализацията.

Според египетския министър на военното произвеждане Мохамед Морси укрепването на стратегическото партньорство е основен фактор за угаждане на условията и потребностите на въоръжените сили, както и за оптималното увеличение на опциите на двете страни да създават разнообразни военни и цивилен артикули.

Той разкри също по този начин, че Израел е изразил подготвеност да работи с български компании за създаване на модерни технологии, които биха могли да се употребяват от военните.
Депутатите ратифицираха контракти за закупуване на военна техника за българската войска
Депутатите ратифицираха контракти за закупуване на военна техника за българската войска. 417 000 $ се отпускат за закупуване на софт...

Междувременно българският дипломат в Египет Деан Катрачев изрази убеждението си, че има доста благоприятни условия за усилване на военното и гражданското съдействие сред двете страни, като се има поради икономическият капацитет на България и Израел.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР