България ще подаде документи за влизане в еврозоната и в

...
България ще подаде документи за влизане в еврозоната и в
Коментари Харесай

Борисов: България трябва да влезе в чакалнята на еврозоната и банковия съюз в един ден

България ще подаде документи за влизане в еврозоната и в банковия съюз в един и същи ден. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който показа в Брюксел пред Еврогрупата кандидатурата на страната за чакалнята на еврозоната.

" Това, което на сътрудниците и през днешния ден ще им кажа, и съм им казвал: Банковият съюз и чакалнята на еврозоната би трябвало да станат в един ден. Готови сме за банковия съюз, само че в един ден с подписването и чакалнята на еврозоната. Съгласен съм, дано да има съответния мониторинг, само че да има и твърда дата, че това ще се случи ", сподели министър-председателят, представен от БНР.

Попитан за посочената от него дата (14 юли) за диалог на финансовия министър Владислав Горанов с сътрудниците му от еврозоната, той съобщи: " Няма да приказвам повече за дати и конкретика, тъй като банкерите са доста чувствителни на тези изявления и доста се нервират, когато някой министър председател стартира да има дава политически инструкции през медиите. Може да е било 13-и, в случай че вас ви принуждава да работите по 30 часа дневно, съм сигурен, че и вие ще започнете да бъркате датите, тъй като въпреки всичко всеки човек има биологичен темп ".

Борисов разяснява и резултатите от договарянията за мигрантите, като неведнъж се оплака от това, че срещата е траяла извънредно дълго: " До 6 часа българско време беше. Предложих синдикати да създадем, профсъюзи, тъй като такова работно време няма. Тука през вчерашния ден сътрудника ме питаше за работно време. Шест часа знаете какъв брой е българско време и в този момент е 11. "

Всичко, което ние сме предложили, сътрудниците го утвърдиха във всяко отношение. Започваме с повече пари и още повече усилване на работата по външните граници. Подразни ме това, че всички приказват единствено за Италия, Испания и Гърция, защото България си е свършила работата, акцентира Борисов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР