България ще направи първа копка на интерконектора с Гърция около

...
България ще направи първа копка на интерконектора с Гърция около
Коментари Харесай

Борисов: Правим първа копка на интерконектора с Гърция около 20 май

България ще направи първа копка на интерконектора с Гърция към 20 май. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след извършен енергиен конгрес в София.
„ Около 20 май ще създадем първа копка и ще стартира градежа на интерконектора с Гърция “, съобщи Борисов.
Сподели с твоите другари
Българският министър-председател организира среща с ръководителя на Института за енергийни проучвания във Вашингтон и на Американския енергиен алианс Том Пайл, на която тематиката е била обсъждана.
„ Ние и сега можем да вкарваме полутечен газ през остарелия газопровод през Солун. Правили сме подготовки, подменихме компресорите с американски, реверсивни, доста положителни. По тази тематики към този момент сме доста напред “, съобщи Борисов след диалозите.
Премиерът напомни, че тематиката за енергийната сигурност е доста значима за нас, тъй като е директно обвързвана с националната сигурност.
„ Газовият хъб „ Балкан “ и нашата мрежа, която разширяваме и преносът през България е доста добре изчислен и обвързван с третия енергиен пакет.
Целта на днешната среща и на диалозите по LNG е диверсификацията вътре на производството в страната и в случай че има по-евтин газ, от настоящия, нашата стопанска система и консуматори да получават най-евтиния газ “, акцентира още Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР