България ще изтегли военния си контигент от Афганистан. Страната ни

...
България ще изтегли военния си контигент от Афганистан. Страната ни
Коментари Харесай

Изтегляме военния си контингент от Афганистан

България ще изтегли военния си контигент от Афганистан. Страната ни ще последва образеца на Съединени американски щати и съдружниците от НАТО с последователното евакуиране контигентите, които са на задача там. Вашингтон ще изтегли дефинитивно своите бойци от азиатската страна до 11 септември, а в това време Англия и Германия оповестиха, че също ще последват този образец.

Очаква се и координирано решение на НАТО по интервенцията. България разполага с контингент от към 120 български бойци в афганистанската страна.

Новината бе обявена от премиера Бойко Борисов по време на първото съвещание на ПГ на ГЕРБ. Борисов е провел диалог с министъра на защитата Красимир Каракачанов и министъра на външните работи Екатерина Захариева.

" Доволен съм и мисля, че с Каракачанов, дружно с Министерството на защитата и българската войска направихме това, което десетилетия не е правено за армията – и за контракти, и за превъоръжаване. Ще създадем изключително съвещание и ще изтеглим контингента ни от Афганистан ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР