България ще изпрати в Украйна каски и бронежилетки за защита

...
България ще изпрати в Украйна каски и бронежилетки за защита
Коментари Харесай

България ще изпрати в Украйна каски и бронежилетки за цивилното население

България ще изпрати в Украйна каски и бронежилетки за отбрана на цивилното население, реши държавното управление. Другата вест е, че кабинетът ще изиска от президента да бъде отхвърлен от поста му началникът на Националната работа за защита военачалник Емил Тонев.

Говорителят на държавното управление Лена Бориславова обоснова по какъв начин тъкмо наподобява решението, с което на мирното население на Украйна ще бъдат предоставени каски и бронежилетки за персонална отбрана:

" 2000 каски и 2000 бронежилетки, които ще бъдат отпуснати от наличните количества със съдействието на Министерството на защитата. През последните няколко седмици беше събирана информация с какъв тъкмо запас разполага Българската войска, българското Министерство на защитата и по какъв начин да бъдат предоставени тези средства за самостоятелна отбрана на мирните жители на Република Украйна, тъй че да може България да подкрепи популацията на Украйна в този извънредно тежък миг ".

Единодушно държавното управление е гласувало да изпрати искане до президента Румен Радев да бъде освободен от поста шеф на Националната работа за защита военачалник Емил Тонев.

Това искане на държавното управление е поради предоставени записи от входовете на Министерския съвет по искане на прокуратурата. Лена Бориславова съобщи:

" А точно на съображение тежко нарушаване и редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и осъществяване на дейности, които накърняват престижа на Националната работа за защита. Премиерът не е бил известен. Ние разбираме по тази причина предаване от медиите седмица, откакто настояването за даване на тези материали е отправено и е резюлирано като незабавно от господин Тонев да бъде осъществено това предаване на Софийската градска прокуратура ".

Говорителят на държавното управление заяви още, че обединението приготвя промени в закона за НСО, които ще бъдат импортирани за разискване, а точно да бъде понижен срокът, в който ще бъдат охранявани някогашни министър председатели.

Той няма да е сигурно четири години след края на мандатите им, както е сега, сподели Лена Бориславова, а най-вече една година.

И още нещо чакаме до края на деня като вест от държавното управление. Заседанието продължава. Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев заяви, че се разисква и ще има обща позиция по тази причина дали посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова ще бъде оповестена за личност нон грата и ще се изиска нейното изпъждане от страната, каквато декларация по-рано през днешния ден направиха от " Демократична България " от парламентарната естрада.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР