България ще има двама представители на предстоящото Световно първенство по

...
България ще има двама представители на предстоящото Световно първенство по
Коментари Харесай

България с двама фигуристи на световното първенство в Япония

България ще има двама представители на идното Световно състезание по фигурно пързаляне в Сайтама, Япония, оповестиха от БФ Кънки.

Планетарният шампионат ще се организира сред 20 и 26 март тази година, като това ще бъде третият случай, в който Сайтама ще одобри най-хубавите фигуристи в света след 2014 и 2019 година.

При дамите страната ни ще бъде показана от Александра Фейгин, като по думи на нейната треньорка Ина Лутай това ще бъде най-важното съревнование за българката през тази година.

" За нея Световното състезание ще бъде най-важното съревнование, в което ще се показа най-добре. Знам го, тъй като тя е герой ", съобщи Лутай.

Най-големите компликации пред родната фигуристка пък са свързани с ниските температури в Зимния замък в София, където към този момент няколко месеца има проблеми с климатика.

" 15 минути след започване на тренировката състезателите не усещат пръстите на краката си от мраз, а би трябвало да приземят 3 оборота във въздуха. Начинът, по който се приготвяме не дава отговор на изискванията в нито една европейска страна. Искаме единствено да бъде малко по-топло, нищо друго не ние е належащо ", показа Ина Лутай.

По думи на президента на БФ Кънки Христо Турлаков към този момент се работи по проблема, като са извършени диалози с сдружението " Академик " и с шефа на Зимния замък, само че досега не е открито решение.

При мъжете пък на международно състезание по фигурно пързаляне към този момент ще ни показва Александър Златков, който има затрупан норматив за шампионата. Лари Луполоувър обаче също има шансове на покрие условията и в случай че това се случи по всяка възможност от БФ Кънки ще създадат контролно, с цел да се дефинира кой от двамата ще пътува за Япония.

От 27 февруари до 5 март пък следва да се организира и Световното състезание по фигурно пързаляне за юноши и девойки в Калгари, Канада. За присъединяване в шампионата още веднъж има двама декларирани българи - Киара Христова и Филип Каймакчиев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР