България ще бъде представена от трима състезатели на предстоящото Световно

...
България ще бъде представена от трима състезатели на предстоящото Световно
Коментари Харесай

България с трима представители на Световното първенство по бадминтон в Токио

България ще бъде показана от трима състезатели на идното Световно състезание по бадминтон, което ще се организира в Токио.

Надпреварата ще се организира в интервала 22-28 август в японската столица, а най-големите ни очаквания са свързани със сестрите Габриела и Стефани Стоеви, които ще вземат участие в конкуренцията по двойки при дамите.

Както и през предходната година сестри Стоеви ще бъдат сложени под №8 в главната скица, което ги прави най-високо ранкирания дует от Европа.

Понастоящем българките са девети в международната класация, само че след отхвърли за присъединяване на индонезийката Грейсия Поли, която приключи кариерата си, Габриела и Стефани получиха опция да се измежду първите осем сложени.

През предходната година трикратните ни европейски шампионки доближиха до четвъртфиналите на Световното състезание, където бяха спрени от японките Маю Матсумото и Уакана Нагахара.

Освен сестри Стоеви на шампионата в Токио ще ни показва и Даниел Николов при мъжете. Българинът се намира под №114 в международната класация, само че все пак откри място в главната скица, тъй като всяка една страна може да взе участие с най-много четирима състезатели.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР