България ще бъде без състезателката в турнира за световната купа

...
България ще бъде без състезателката в турнира за световната купа
Коментари Харесай

Палома Спиридонова пропуска световното първенство по спортна гимнастика в Белгия в края на септември

България ще бъде без състезателката в шампионата за международната купа по спортна гимнастика в Унгария, както и на международното състезание в Белгия (30 септември – 8 октомври).

Палома Спиридонова, която на европейския шампионат в Анталия, завоюва правото да показва България в Мондиала и беше декларирана за надпреварата в Сомбатхей е контузена.

Българката, която живее и тренира в Съединени американски щати е претърпяла интервенция на рамото, която ще ѝ попречи да взе участие в двете надпревари.

Така България ще пропусне шанса на международното състезание да има представителка при дамите, която да се бори за олимпийска квота. Ръководството на Българската федерация по гимнастика не може да съобщи друга гимнастичка, защото визите за конкуренцията в Антверпен са поименни.

В шампионата на планетата страната ни ще има представители единствено при мъжете, откакто на Евро 2023 Йордан Александров и Кевин Пенев си извоюваха това право.

На международната купа в Унгария (8-10 септември) България също ще има тим единствено при мъжете. За оценките там ще се борят Еди и Кевин Пеневи, Йордан Александров и Божидар Златанов, които преди този момент ще играят и на купата в Мерсин, Турция (1-3 септември).




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР