България се връща към нормалността. Имаме редовно правителство, което ще

...
България се връща към нормалността. Имаме редовно правителство, което ще
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: България се връща към нормалността

България се връща към нормалността. Имаме постоянно държавно управление, което ще внесе бюджет с 3% недостиг. Дали бюджетът е обществен - пенсиите ще бъдат увеличени и парите са обезпечени. Планира се нарастване на заплатите на учителите - 125% от междинната заплата, като нарастването ще влезе със задна дата. Това изясни в BTV „ Тази заран " Венко Сабрутев, народен представител от ПП-ДБ и член на Комисията по бюджет и финанси.

Когато Българска социалистическа партия имаше болшинство по времето на Пламен Орешарски пенсията набъбна с 1 лев. Когато управляваше 100-годишната обществена партия пенсията набъбна с 1 лев, уточни той.

Сабрутев добави, че ще има нарастване на заплатите в държавната администрация с 10%, а на общинската администрация - с 15%.

Министърът на енергетиката Румен Радев не е подкрепил предлагането на Асен Василев за 100% събиране на дял от държавните предприятия, добави депутатът от ПП-ДБ.

По тематиката с имунитетите Венко Сабрутев разяснява, че те са дали своят вот да има краткотрайна комисия, тя да има период. Комисията има краен период да се произнесе. Няма значение дали ще се събере един, два или три пъти, разяснява Сабрутев.

Трябва да се реализира правосъдната промяна. Бяха поискани доста имунитети. Кирил Петков смъкна своя непринудено. Ако Бойко Борисов желае, може да си даде имунитета. Защо не го прави - този въпрос към него, добави той.

Според него комисията за имунитетите има едномесечен период от основаването си за изговаряне.

В декларацията „ Денков-Габриел " споделиха, че ще има комисия, която ще номинира взаимно претенденти за регулаторите. Изведнъж се видя, че в Народното събрание има плаващо болшинство. Оказа се, че три партии - „ Възраждане ", Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС си вършат ново болшинство и стартират да си гласоподават. Влизаме в Бюджетна комисия и часове по-рано получаваме информация, че ще гласуваме правила за избор на началник на Сметната палата, на Българска народна банка и период от 7 дни за кандидатури, акцентира Венко Сабрутев.

Имаме ясна сделка да има механизъм и координиране на кандидатури. ГЕРБ наруши това нещо. Няма да позволим да сме заслон, зад който Движение за права и свободи, „ Възраждане " и ГЕРБ да имат дълго ръководство - регулатори с 5-годишен мандат, добави Сабрутев.

Преди да има имена би трябвало да има правила за избор освен на Българска народна банка, а на всички регулатори. Трябва да има комисия, която да ги съгласува, а не да се прави прикрито болшинство, разяснява националният представител.

Цялата парламентарна група на „ Продължаваме промяната - Демократична България " поддържа участието на Украйна в НАТО. Няма хора в нашата група, които да не желаят да спре войната. Цялата парламентарна група поддържаме декларация. Понякога чисто физически няма време да се разпише от всички депутати от групата, уточни още Венко Сабрутев.

БТВ, „ Тази заран "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР