България се стреми към последващо задълбочаване на икономическото и инвестиционно

...
България се стреми към последващо задълбочаване на икономическото и инвестиционно
Коментари Харесай

Президентът обсъди с посланика на Канада насърчаването на инвестиции у нас

България се стреми към следващо задълбочаване на икономическото и капиталово партньорство с Канада. Повишаването на двустранния стокообмен, макар последствията от пандемията, е положителен знак в тази тенденция. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с посланика на Канада Аник Гуле.

През 2021 година България и Канада означават 55 години от определяне на двустранни дипломатически връзки и на срещата беше изразено взаимното предпочитание на двете страни за всестранно развиване на приятелския разговор и взаимноизгодното съдействие в разнообразни сфери.

Амбициите на България са да предизвиква вложители в сфери с висока добавена стойност, изключително в региона на осведомителните технологии и дигитализацията, за което към този момент има сполучливи образци в двустранното съдействие с Канада, уточни президентът.

Румен Радев добави, че България от ден на ден се възприема като „ столица “ на осведомителните технологии в Югоизточна Европа, както и в региона на новостартиращите компании.



Присъединяването на страната ни към Организацията за икономическо съдействие и развиване ще се трансформира в спомагателен тласък за поощряване на икономическия продан с Канада и България чака да стартира договаряния за присъединение в скоро време, уточни още президентът.

Предприетите дейности за одобряване на върховенството на правото в България, основаването на предвидима среда за бизнеса и постигането на резистентност в тези процеси, също бяха измежду тематиките на срещата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР