България се справя изненадващо добре на фона глобалната криза. Поне

...
България се справя изненадващо добре на фона глобалната криза. Поне
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Йотова държи ключа към втория мандат на президента Радев

България се оправя изненадващо добре на фона световната рецесия. Поне половината от страните в света паднаха доста по-тежко от нас. Нито сме най-корумпираните, нито сме най-бедните. Липсата на самочувствие ни пречи. Това разяснява в студиото на „ Тази неделя” Росен Плевнелиев. Президентът в интервала 2012-2017 даде оценка петица на кабинета за справяне с рецесията COVID-19. Той показа, че мнението му споделя и Кристалина Георгиева, с която през вчерашния ден са водили дълъг диалог.

Президентът уточни и главните проблеми в страната. На първо място съгласно него е недоверието на хората към институциите. Затова те би трябвало да работят в посока по-голяма бистрота. Другият огромен проблем съгласно президента е нереформираната ни здравна система. Той уточни, че от дълго време трябваше да бъде направена електронната здравна карта.

„ Държавите са като елементарния човек. Дойде пандемията, удари ни и хората, които имат слаба имунна система, се оправят мъчно. Същото е и с държавите”, даде образец Плевнелиев.

Относно острия спор сред „ Дондуков” 1 и „ Дондуков” 2, президентът разяснява, че ни чака година с доста тежки борби. Той подлага на критика Румен Радев поради това, че за първи път от началото на мандата му той организира съвещания.

„ Четири години той не си отвори вратите за никой и нищо. Освен това не отива на президента да каже нещо и по-късно да се отметне”, съобщи Плевнелиев във връзка посочената дата 28 март за избори. „ Той непрекъснато повтаря по какъв начин ще измете мутрите, а в това време мутрите са в екипа му. Той сподели датата 28 март, а шефът на неговия стратегически кабинет я анулира. Агентът на Държавна сигурност под прякор „ Майстора” сложи под подозрение датата на изборите”, уточни президентът.

„ Ние сме в една непредсказуема обстановка поради вируса. Но предвид на това, че идват повече ваксини, че със стопляне на времето вирусът поотслабва, съгласно мен е по-добре да се избере една по-средна дата сред март и май”, сподели Росен Плевнелиев. И изясни, че тук става въпрос за прословутата генералска борба.

Той съобщи, че е единственият президент в най-новата ни история, който е определен без гласовете на Движение за права и свободи.

„ Освен като първия президент популист, Радев ще бъде и първият президент, който няма да влезе в спор със своя вицепрезидент. Причината е, че госпожа Йотова държи ключа към поддръжката на Българска социалистическа партия и надлежно – към втория му мандат”, добави Плевнелиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР