България се присъедини към инициирано от САЩ съвместно изявление на

...
България се присъедини към инициирано от САЩ съвместно изявление на
Коментари Харесай

САЩ, България и още 100 държави: Талибаните ни увериха, че чужденците могат да напуснат Афганистан |

България се причисли към инициирано от Съединени американски щати взаимно изказване на над 100 страни по отношение на обстановката в Афганистан, оповестяват от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Изявлението гласи: 

" Всички ние сме ангажирани да обезпечим нашите жители, лицата с право на престояване, чиновници, афганистанци, които са работили с нас, и лицата в риск с нужните условия да продължат свободно да пътуват до дестинации отвън Афганистан. Получили сме уверенията на талибаните, че на всички чужденци и на тези афганистански жители с оторизация за пътешестване, издадена от нашите страни, ще бъде разрешено да се придвижат – в изискванията на ред и сигурност – до съответните пунктове за тръгване от Афганистан и да изоставен страната.

Ние ще продължим да издаваме документи за пътешестване на избрани афганистански жители с ясното очакване, че поетият от талибаните ангажимент ще бъде спазен и въпросните лица ще могат да отпътуват за съответните наши страни. Отбелязваме в този смисъл обществените изказвания на талибаните, потвърждаващи това схващане ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР