България се превръща в демографска пустиня. В следващите години 70

...
България се превръща в демографска пустиня. В следващите години 70
Коментари Харесай

Икономист: България се превръща в демографска пустиня

България се трансформира в демографска пустиня. В идващите години 70 % от страната ще е демографска пустиня.

Такава мрачна прогноза направи Кузман Илиев и изясни за какво счита по този начин.

Заради бежанците либерализираме целия законодателен развой в посока на това хора, които са влезнали в Европа нелегално, да идват назад тук, без значение какъв брой време се изкарали там, като се събират със фамилиите си, а сметката се заплаща от българския бюджет, сподели по Нова Тв той.

Тези територии, които са оголват, за жалост са по-скоро отгледани не като капиталова опция, а като територии, които би трябвало да бъдат заселени, добави икономистът.

Хората бягат от България или бягат в огромните градове, тъй като е невероятно да вършат бизнес.

Малкият и междинният бизнес в тези дребни обитаеми места и в тези по-отдалечени от центъра, са в брутално комплицирана обстановка. Ако сте бизнесмен, там не може да вършиме бизнес и сами си сътворяваме спънки, сподели още Илиев.

Когато извършите минималната работна заплата, на която работят множеството служащи, толкоз висока, тя е висока за съответния район. За София не е никакъв проблем. Но в случай че вземете половината от междинната брутна заплата и изкарате в София уравнението, се получава една минимална работна заплата, която е невъзможна и за Видин, и за Враца, разяснява Кузман Илиев.

Според него всичко това води до обстановка, невъзможна за бизнес и сложна за вложения, и откакто няма житейска вероятност хората бягат в огромните градове.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР