България се превърна във фактор на Балканите и Европа чрез

...
България се превърна във фактор на Балканите и Европа чрез
Коментари Харесай

Радев: България се превърна във фактор на Балканите и Европа

" България се трансформира във фактор на Балканите и Европа посредством партньорствата, укрепващи нашата икономическа и енергийна сигурност, които са в полза на прилежащите ни страни, сътрудници и съдружници в Европейски Съюз и НАТО ", съобщи президентът Румен Радев по време на форума „ The World Ahead 2023”, проведен в София от изданието „ The Economist “, който събра представители на бизнеса и институциите.

Радев взе участие в панел, отдаден на стратегическото развиване на стопанската система и енергетиката през 2022-2023г., оповестяват от пресцентъра на президента.

Държавният глава съобщи, че макар рецесията данните от предходната година демонстрират напредък на българската стопанска система, както от позиция на брутния вътрешен артикул, само че изключително във връзка с растежа на износа.

Радев акцентира, че се трансформира и структурата на промишлеността ни – от експорт главно на първични материали към износ на повече артикули с висока добавена стойност.

„ България има действителен растеж на индустриалното произвеждане “, сподели още президентът и добави, че във от ден на ден райони у нас се откриват съвременни индустриални бази.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР