България се нуждае от стабилно редовно правителство и работещ парламент

...
България се нуждае от стабилно редовно правителство и работещ парламент
Коментари Харесай

Радев даде на партиите формула за постигане на висока избирателна активност

България се нуждае от устойчиво постоянно държавно управление и работещ парламент с дълготраен небосвод, тъй че да могат да се взимат и следват стратегически решения за страната. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) през днешния ден. Службата за демократични институции и права на индивида (БДИЧП) към организацията откри на 31 август задача за наблюдаване на предварителния парламентарен избор на 2 октомври.

В диалога взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова, оповестиха от президентството.

Според Радев, с цел да се усили изборната интензивност на идните парламентарни избори и да се реализира висока легитимност на вота, партиите и претендентите за народни представители би трябвало да градят предизборната си акция на състезание на стратегии и работещи решения за излаз от рецесиите, а не на персонални нападки.
 8 партии влизат в идващия парламент, сочи изследване на Галъп интернешънъл
8 партии влизат в идващия парламент, сочи изследване на Галъп интернешънъл

Най-голяма е поддръжката за ГЕРБ-СДС - 25.9%

Друг значим въпрос за него е доверието в машинното гласоподаване, което жителите одобряват като фактор за елиминирането на високия % регистрирани в предишното недействителни гласове, както и за противопоставяне на купения и корпоративен избор. В този развой е значима ролята освен на институциите, само че и на политическите партии, счита президентът.

По думите му свободните избори и всеобщото гражданско присъединяване в тях са дирек на всяко демократично общество. Държавният глава открои нуждата партиите да не горят мостовете посред си по време на предизборната акция, тъй като след броени седмици ще би трябвало да работят за управническо болшинство и сформирането на държавно управление.

Представителите на задачата за наблюдаване на предварителния парламентарен избор от ОССЕ сложиха редица въпроси, свързани с организацията и провеждането на изборите, хода на предизборната акция с посланията за противопоставяне на купения и следен избор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР