България се нуждае от стабилно правителство възможно най-скоро, а изглежда

...
България се нуждае от стабилно правителство възможно най-скоро, а изглежда
Коментари Харесай

Радев към ГЕРБ: Обществото очаква да съставите правителство възможно най-скоро и с най-широка подкрепа

България се нуждае от устойчиво държавно управление допустимо най-скоро, а наподобява че гласоподавателите разпоредиха тази отговорност на ГЕРБ-СДС. С тези думи президентът Румен Радев одобри представителите на най-голямата парламентарно показана партия на съвещания преди връчването на първия мандат. На " Дондуков " 2 пристигнаха водачът на партията Бойко Борисов, Томислав Дончев и Десислава Атанасова.

" Всички знаем, че първата политическа мощ в Народното събрание носи най-голяма отговорност за сформиране на държавно управление - и то държавно управление, формирано допустимо най-бързо и с най-широка парламентарна поддръжка в изискванията на война и политическа рецесия. Освен това имате и отговорността за неотложни задания, които са отлагани от няколко Народното събрание - законите по ПВУ, Шенген, еврозоната и Бюджет 2023 ", сподели президентът.

Радев попита ГЕРБ-СДС какъв брой дълго имат намерение да водят договаряния с ПП-ДБ и дали имат авариен вид, в случай че не се спогодят за държавно управление с тях. Постави въпросът и за нуждата от незабавно приемане на Бюджет2023.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отвърна, че най-стабилното и несъмнено държавно управление, способно да свърши неотложните задания и то в доста къси периоди, е държавно управление с ПП-ДБ и изрази оптимизъм, че то е допустимо. Увери и че като партия ГЕРБ ще работи отговорно и няма да допусне банкрут на страната.

" Винаги може да се откри и различен проект, само че нито ще е постоянен, нито дълготраен, нито ще усъвършенства вероятностите на България. Ние сме виновни и няма да оставим юни месец страната във банкрут и финансов колапс. Затова опитваме да сме виновни - поставяме старания, търпеливи сме. Депутатите от двете обединения имат извънредно единодушие и всичко това не би трябвало да се проиграва, с цел да не се изгубят няколко гласоподавателя. Ако България е над всичко, в случай че всичко това, което чухте в заявления е правилно, има късмет да създадем нещо устойчиво и с ваша помощ това да се случи ", сподели Борисов.

От ГЕРБ-СДС попитаха президента дали служебния кабинет ще успее да внесе в 49-ия парламент няколкото закона, които остават по ПВУ. Радев отвърна, че те ще бъдат импортирани в период. Според Десислава Атанасова, в случай че има поддръжка от другите политически сили, незабавните законопроекти може да бъдат признати до две-три седмици след сформирането на парламентарните комисии.

В 17.00 ч. президентът ще се срещне с ПГ на " Продължаваме Промяната - Демократична България ".

В петък президентът ще се срещне с останалите четири парламентарно показани партии - „ Възраждане ", Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България " и „ ИТН ". След като бъдат извършени съвещания с всички парламентарно показани партии Радев ще връчи и първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР