България се нуждае от повече работни места с добро заплащане,

...
България се нуждае от повече работни места с добро заплащане,
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ: Спадът на чуждите инвестиции ще се преодолее само с правна сигурност

България се нуждае от повече работни места с положително възнаграждение, с цел да остават хората тук, а стандартът на живот да се покачва. Но с цел да се усилят задграничните вложения, тя би трябвало да усъвършенства бизнес климата и правосъдната система, тъй че вложителите да усещат сигурност. Това мнение изрази пред Би Ти Ви американският дипломат в София Ерик Рубин.

" Не е добре, че има спад на задграничните вложения, в това число американските, през последните две години. Насърчавам вложителите, само че и приказвам ясно с другите посланици какво е нужно - възстановяване на бизнес климата и правосъдната система, с цел да могат вложителите да разчитат на нея, с цел да могат при проблем да се опрат на нея ", сподели американският посланик.

България сама би трябвало да реши съгласно целите си какво въоръжение е належащо за модернизирането на армията й, само че е значимо то да е съвместимо с въоръжението на останалите членки на НАТО и със съседите й, сподели той в отговор на въпрос. " Не ние сме тези, които да кажат кое съоръжение да бъде получено ", сподели Рубин, само че добави, че за съдружниците от НАТО е значимо въоръжението да е познато, с цел да могат при учения и взаимни интервенции силите да се разпростират по-лесно. На второ място той уточни и поддръжката, за която България би могла да получи помощ от Съединени американски щати.

Помолен да разяснява подадената в Съединени американски щати от някогашния притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев молба
за протекция по закона " Магнитски ", американският посланик посочи, че част от информациите в българските медии за този закон са неточни. " Този закон не засяга България, нито съответен човек, той е световен и не е углавен. Всеки човек или организация може да се възползва от него като изпрати молба против хора, забъркани в нарушавания на човешките права или корупционни практики. Всички молби биват деликатно обсъждани ", сподели дипломатът.

Попитан дали може да се чака президентът Тръмп да посети България, той отговори, че прави всичко допустимо, с цел да стане това действителност, и би бил доста благополучен дипломат, в случай че това се случи. " Ще свърша моята работа, обяснявайки за какво България е значима и какъв брой добре ще бъде посрещнат, ще се постарая да има доста визити в двете направления ", сподели дипломатът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР