България се нуждае от 16 нови изтребителя, смята президентът и

...
България се нуждае от 16 нови изтребителя, смята президентът и
Коментари Харесай

Радев: България има нужда от поне 16 нови изтребителя

България се нуждае от 16 нови изтребителя, счита президентът и някогашен шеф на Военновъздушните сили Румен Радев. В момента обаче дейностите на държавното управление са точно в тази посока, като страната ни изяви подготвеност за договаряния за покупката на още 8 нови F-16 след първите 8 към този момент платени.

„ На авиацията би трябвало да се гледа като на средство за отстояване и гарантиране на националния интерес. Когато на нея се гледа като на средство за политически ползи и се погазва военната експертиза, това постоянно излиза скъпо. Води до хабене на публичен запас, занижени качества и загуба на човешки животи ", още веднъж откри мотив за рецензии към изпълнителната власт президентът. Това той направи пред Паметника на летеца в София на гала за празника на Военновъздушни сили.



Президентът разяснява и идното съвещание на българо-македонска комисия, като се изрече отрицателно за рекомендацията от рюзолюцията на Европейски Съюз да признаем ОМО Илинден.

" Хората от Българо-македонска комисия са експерти, те ще търсят и отстояват, както и до момента, историческата истина и българския народен интерес. Посланието ми към тях е, че политиците не могат да абдикират от този значим за България и Македония и Европейски Съюз развой.

Крайно време е да се откри това политическо решение, което да утвърди всички правила на почитание на историята и добросъседството, и уважението на нашата еднаквост и език, съобщи той.



" Това е отговорност на първо място на страната, претендент за член на Европейски Съюз. За взаимни отстъпки има място постоянно, само че те не могат да се правят с история, еднаквост и език, или с искане за национални малцинства, акцентира още Радев.

Радев не пропусна да повтори рецензиите си по отношение на плана на ръководещите за нова Конституция.

„ Надявам се, че Конституционният съд ще отбрани нашата Конституция от незнанието и гаврата, които се сервират от ръководещите ", сподели още той по време на събитието.

Преди дни Румен Радев сезира Конституционен съд с искане да бъде оповестено за противоконституционно решението за основаване на Временна комисия за разглеждане на план на Конституцията на Република България, признато от Народното събрание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР