България се нарежда на 8-мо място в класацията за най-успешните

...
България се нарежда на 8-мо място в класацията за най-успешните
Коментари Харесай

България е в топ 10 на Евровизия

България се подрежда на 8-мо място в класацията за най-успешните страни на междунардония песенен конкурс Евровизия за последните 10 години. Това стана ясно от оповестената публична класификация, включваща всички 46 страни, взели участие в влиятелната  надпревара от 2010 насам. Резултатът се образува на база от получените точки в десетте огромни финала на шоуто – от този в Осло през 2010 до финала в Тел Авив през 2019.  На първо място в класацията разумно е Швеция, където състезанието е в центъра на изобретателната промишленост, която заема забележителен дял от брутния вътрешен артикул на страната. Второтo място е за Италия, а топ 8 допълват още Русия, Азербайджан, Украйна, Холандия, Австралия и България.

Осмото място на България е извънредно впечатляващо, тъй като страната ни действително има единствено три финала през това десетилетие - второто място на Кристиан Костов през 2017-а в Киев с песента „ Beautiful Mess ”, четвъртото място на Поли Генова през 2016-а с „ If Love Was A Crime ” в Стокхолм и 14-то място на групата Equinox през 2018-а в Лисабон. В интервала 2016-а до 2018-а Българска национална телевизия е на процедура най-успешната телевизия, взела участие в състезанието и българските песни събират най-вече точки, изпреварайки страни с по-големи музикални промишлености като Швеция, Русия, Холандия, Италия, Германия, Франция и Англия.

65-то издание на състезанието ще се организира в холандския град Ротердам. Големият край на Евровизия 2020 е на 16 май в залата Rotterdam Ahoy, а първият и вторият полуфинал – на 12 и 14 май.  Холандия завоюва правото да семейства Евровизия 2020 след успеха на младия и до тогава незнаен реализатор Дънкан Лорънс с песента „ Arcade “. Дънкан беше определен с вътрешна селекция от Холандската телевизия. Всяка година Евровизия събира пред екрана над 200 милиона фенове от целия свят. Конкурсът се излъчва без спиране от 1956-а насам, което го прави една от най-дълго съществуващите телевизионни стратегии в света. Все още се чака удостоверение дали България ще взе участие в състезанието през 2020 година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР