България се намира в най-лошия вариант на разпространение на COVID-19,

...
България се намира в най-лошия вариант на разпространение на COVID-19,
Коментари Харесай

Проф. Витанов: В най-лошия сценарий за епидемията сме


България се намира в най-лошия вид на разпространяване на COVID-19, съгласно изчисленията на математика от Българска академия на науките проф. Николай Витанов. Точно два пъти изпуснахме положителния вид, разгласи той пред Bulgaria ON AIR. Първият път е по Великден, а вторият – при започване на юни, когато имахме по 5-6 случая дневно и хората спряма да се пазят.

Бяхме пресметнали, че неприятният сюжет у нас ще бъде към 18 юни да имаме над 4000 регистрирани случая на ковид. Сбъдна се. Днес случаите са 4831, уточни математикът.

Лошият сюжет обрисува над шестцифрено число на общия брой инфектирани. Добрият сюжет вещае понижаване на броя на инфектираните и леко затихване на епидемията през лятото. Пък есента ще забележим, предвижда проф. Витанов.

Според него сме сме в безреден вид, а можехме да сме в регулярен. Сега сме в безреден режим и много ще поседим в него. След него е турбулентният. Той е четирицифрено число и съставлява бягане нагоре по стълбите. Ситуацията се управлява към този момент, само че има възможност да го стигнем, в случай че ограниченията не се съблюдават, предизвести ученият. Той счита, че София съставлява вулкан във връзка с разпространяването на ковид у нас.

Софиянци би трябвало да внимават. Ако столицата изригне, ще стигнем 1000 инфектирани дневно. Този вирус се развива най-устойчиво в огромните градове, сподели още математикът.

Доц. Ангел Кунчев пък описа пред Българска национална телевизия за случай, в който родителите са с положиелни проби за, само че пускат детето си на градина. Това за него е безконтролно държание. Той е обезпокоен и във връзка с отварянето на стадионите за аудитория.

Ако хората се държат безконтролно по стадионите, какво значение има потенциала, в случай че се събират 100 индивида, по какъв начин ще ги спрем. Не пречим на хората да гледат футбол, в случай че не съблюдават разпоредбите, ще ни принудят да върнем ограничения. Не е въпрос единствено на футбол, добави доцент Кунчев. Ако човек не взима ограничения, не му пука, несъмнено той основава риск. Масово хората са много съзнателни, казусът е с по-младите хора. Рискът за тях е най-малък, те го карат леко. Това им дава самочувствието и неналичието на боязън, само че би трябвало да мислим за другите, бе апелът на основния държавен здравен контрольор.

Имаме работа с вирус, който доста малко познаваме. Не се връзва с познанията ни за респираторните вируси. От самото начало сме в една и съща догадка - да не позволяваме хората да не могат да се лекуват. Но сме на границата да се изтърван нещата. Виждам огромни разлики сред обособените области.По-важното е да пазим същите ограничения. Да имунизираме рисковите групи. Съчетаването на грипен с други вируси е най-неприятно. Предвидено е нарастването на броя ваксини тази година, сподели още доцент Ангел Кунчев.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР