България се грижи най-добре от целия ЕС за своите бежанци.

...
България се грижи най-добре от целия ЕС за своите бежанци.
Коментари Харесай

България се грижи най-добре от целия ЕС за украинските бежанци, обяви министърът на туризма

България се грижи най-добре от целия Европейски Съюз за своите бежанци. Платили сме най-вече средства и те от първия ден са настанени в хотели, съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров пред Българска национална телевизия. Това е необикновен имидж пред Европа, който си изградихме – взаимност, съпричастност. Но просто финансите ни свършиха, твърди Димитров.

На въпрос какво ще се случи, в случай че протестиращи украински бежанци откажат да изоставен хотелите, в които са настанени, министърът отговори, че страната има ангажимент да заплати на хотелите престоя на бежанците до 15 ноември, оттова нататък те могат да останат - като си заплащат или в случай че хотелът реши да ги одобри и той да им заплаща.

Но страната не може да поема повече разноски, всички еврофондове са празни, имаме огромни дефицити по държавния бюджет, каза Димитров. От началото на войната, по данни на финансовото министерство, сме платили малко над 520 млн. общо, само че те са по доста пера. Ведомството, което аз управлявам, е платило 186 млн. лв., тази сума ще набъбне до 220 млн., като над 95 % от нея е по еврофондове, които се изчерпаха, съобщи още  служебният министър на туризма. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР