България се бори срещу европейския шампион Полша, но загуби с

...
България се бори срещу европейския шампион Полша, но загуби с
Коментари Харесай

България игра силно, но отстъпи на европейския шампион Полша

България се бори против европейския първенец Полша, само че загуби с 0:3 (24-26, 20-25, 21-25) втората си среща от олимпийския квалификационен шампионат за Игрите в Париж 2024. Активът ни в Група С, която се организира в Сиан (Китай), е победа и загуба. Квоти взимат първите два от осемте тима в класирането. Утре е почивен ден за " трикоьлорите ", а във вторник излизаме против Аржентина в 5:00 ч. наше време.


Изключително забавен и равносилен бе първият гейм против любимеца Полша, който България даже можеше да завоюва, като пропусна геймбол в неговия край. Полша влезе със самочувствие в срещата и поведе, само че доста мощна игра на капитана Цветан Соколов даде убеденост и в българския състав, който изравни при 8:8, макар положителната игра в отбрана на противника. " Трикольорите " излязоха напред в резултата след хитро подаване на Колев и точка, осъществена от Александър Николов. След това самия Колев записа точка, а ас на Соколов принуди Никола Гърбич да вземе спиране за Полша. Последваха неточност на сервис и в двете направления, а резултатът стартира да върви точка за точка с замяна на водачеството. Точка на България бе назаслужено отнета при 18:20, като съдията Стефано Чезаре отсъди противоречива топка. Все отново Колев осъществя 19-та точка за отбора ни, а новото тъждество пристигна след ас на капитана Соколов (20:20). Симеон Николов влезе в игра при 21:21. Точки на Соколов и Атанасов, както и последвал ас точно на 16-годишният разпределител докара до геймбол за българския отбор (24:23). Гърбич взе спиране, а при подновяването на играта началният удар на Мартин Атанасов отиде в навън. След това отлична игра на обсада на Полша им оказа помощ за поврат и продобиване на първата част с 24:26.

Във втория гейм посрещането ни продължи да бъде на равнище, само че за жалост не бяхме толкоз ефикасни в офанзива. Частта стартира с наши неточности, които разрешиха на поляците да поведат с 2:5. Константинов взе спиране, само че разликата стана 4 точки след него (3:7). " Лъвовете " въпреки всичко не се отчаяха и понижиха до 1 точка след две дълги разигравания (6:7). Европейският първенец се възползва от нови съмнения в редиците ни и още веднъж дръпна с 3 точки (10:7). Този задатък на европейския първенец се резервира дълго в тази част, а в едни миг те дръпнаха и с 5 точки (16:21). При този резултат имаше още една обстановка със противоречиво съдийско присъждане. Полски играч си призна, че е направил допиране на мрежата при поискано от нас видеоповторение, само че съдията даде точката на противника с извинението, че от видео фрагментите не се вижда обстановката. Все отново намалихме още веднъж на 3 точки (18:21). Грешка на Алекс Николов на сервис докара до геймбол за Полша (19:24) и макар, че те не се възползваха и направиха също неточност на начален удар, при идващото разиграване завоюваха и втория гейм при 20:25.

Младият Симеон Николов стартира в третата част на мястото на Георги Сеганов и това се оказа доста добър ход на Пламен Константинов. Камил Семенюк настъпи линията и България поведе с 2:1, а ас на Соколов ни изведе со 4:2. Поляците съумяха бързо да стигна до тъждество (5:5) и с повече въодушевление в играта да усилят преднината си до 5 точки (10:15) след блокаут на Семенюк. Треньорският ни щаб взе спиране, а Николай Пенчев влезе в игра. Тази глътна въздух даде нов подтик в редиците ни. Мощна игра на Соколов и три следващи точки за отбора ни доведоха разликата още веднъж единствено до 1 точка, а това накара Гърбич да вземе спиране от своя страна. Стигна се до тъждество и мощни минути за нашия тим, който съумя даже да поведе след съвършен сервис на влезлия Стефан Чавдаров и контраофанзива на Николай Колев (20:19). Блокадата на Полша влезе в дейности и се стигна до поврат, на който не успяхме да отговори. Първият мачпойнт пристигна при 20:24. Лукаш Качмарек сбърка на севрис, само че това се случи и при нашето последвало осъществяване, което затвори срещата при 21:25 и 0:3 за Полша.

Капитанът Цветан Соколов означи 20 точки за България против Полша, Александър Николов добави 8, а с по 6 точки приключиха Николай Колев и Алекс Грозданов.

За поляците най-резултатен бе Бартош Беднож с 16 точки, а по 13 осъществиха Качмарек и Семенюк. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР