България се бави с политиките си, които са част от

...
България се бави с политиките си, които са част от
Коментари Харесай

Петър Витанов: България се бави с политиките си по Зелената сделка |

България се бави с политиките си, които са част от Зелената договорка. Българските политици би трябвало да приказват доста интензивно с българския бизнес, с цел да могат да защитят и неговите ползи в преговорния развой.

Това сподели ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов, който е и член на Комисията по превоз и туризъм пред IX-ата Логистична Бизнес-конференция, която се организира в София. На нея участваха представители на логистичния бизнес, IT-сектора, финансови институции.

„ За мен, като социалист, е значимо българските служащи да са добре, само че това няма по какъв начин да стане, в случай че местата, в които работят не са конкурентноспособни. Очаква ни голяма икономическа промяна и е значимо да влезем в нея с ясни цели “, сподели Петър Витанов и добави: „ До момента полемиката върви единствено в доста тесни политически кръгове, само че тази промяна ще промени всеки един аспект от нашия живот, по тази причина би трябвало да е на водещо място в публичния дневен ред “.



Петър Витанов срещна участниците във форума със сериозните промени, които се чакат в автомобилния бранш, корабния и въздушния превоз. Теми, които засягат стотици български компании и хиляди служащи. По-високите екологични цели значат и по-висока цена, само че за тази цел е очакван обществен фонд, който би трябвало да направи прехода по-безболезнен.
„ До огромна степен процесите са необратими, тъй като България не е изразила никакви запаси по време на срещите на Европейския съвет. Вместо да губим време в полемики за това какво не е свършено, би трябвало да се концентрираме върху опциите, които ще имаме. А те минават през енергийна промяна, която у нас би трябвало да бъде обвързвана и с развиването на атомната енергетика, енергийна успеваемост за предприятията, както и за всяко настрана домакинство “, добави Витанов.

Опасенията на представителите на бизнеса са, че са заложени къси периоди, в които задачите на зеления проект за Европа би трябвало да се осъществят. Също по този начин, че Европа няма да може да отговори на китайската инвазия.

„ Европейските депутати би трябвало да защитят българските позиции, само че бизнесът би трябвало да е доста деен в търсене на най-хубавите решения. Политиците са тези, които могат да слагат в дневния ред на Европа вашите въпроси “, обърна се към участниците във форума Витанов.

Той подсети, че предходното българско държавно управление е закъсняло с реакцията си по „ Пакета Мобилност “, само че опитите на евродепутатите да смекчат удара за българските компании не престават. Това става с гледище до Европейската комисия да бъде взет поради отчетът за оценка на въздействието, който демонстрира, че в случай че камионите се връщат до мястото на своята регистрация (в случая България), те ще замърсяват доста повече околната среда, което влиза в тежко несъгласие с климатичните цели, които си слага Европа.

 За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР