България продължава да стои в периферията сама, на собствена скорост

...
България продължава да стои в периферията сама, на собствена скорост
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Румен Радев ще подложи динена кора на Кирил Петков

България продължава да стои в периферията сама, на лична скорост - това е резултатът от дейностите на президента и премиера. А рецесията трябваше да даде на нашите политици значимия урок, че мирът и просперитетът в обществото и на Балканите ще се подсигурява само посредством интеграция в сърцето на Еврозоната, Европейски Съюз и НАТО. Това сподели в студиото на “Денят стартира ” по Българска национална телевизия Росен Плевнелиев - президент на България в интервала 2012-2017 година.

Почти всички страни - и страни-членки на НАТО, и страни като Финландия и Швеция, схванаха, че мирът в Украйна значи мир в Европа и той би трябвало да се отстоява, когато се постанова и с оръжие, акцентира той и добави, че “позицията на България да се заиграва със страховете на хората от война и като се изолира от значимите решения в Европейски Съюз и НАТО не ни оказва помощ ”.

По думите му, “когато знаем какъв брой сме пробити във всички сфери на защитата ”, е уместно да последваме образеца на Прибалтийските републики, Полша и Словакия.

“Отдавна взеха решение казуса със смесени батальонни групи, със съществено присъединяване на сътрудниците на НАТО и Европейски Съюз, със съществено предно наличие - софтуерно, отбранително. Ние се гърчим, не споделяме истината на хората и ето ви го резултатът. Това, което се случи в Прибалтийските републики и в Полша, ще се случи и в България, само че нашите политици не са почтени да го кажат - ние ще имаме задгранично наличие, ще имаме военно наличие. ” - разяснява Росен Плевнелиев.

По думинте му, в случай че Украйна падне, с огромна степен на възможност Балканите могат да бъдат дестабилизирани, тъй като няма нищо инцидентно в протичащото се в Република Сръбска като част от Босна и Херцеговина и милитаризирането на Сърбия.

“Ако Путин реши да стабилизира нещо по веригата, това могат да бъдат Балканите - толкоз елементарно могат да бъдат подпалени. В тази обстановка България стои сама в периферията, няма добра връзка, по никакъв метод не води в тук - в района ”, означи Плевнелиев.

За него държавното управление на Кирил Петков е “третото най-слабо държавно управление в демократичната история на България ” - ръководещата коалиция е съединена по най-грешния метод от невъзможни крайности, като даже Тройната коалиция е била доста по-ефективна от това, което виждаме през днешния ден - в този момент всичко е “феодализирано, разпарчотено и разпределено ”, продължи той.

Президентът Плевнелиев дефинира ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов като най-голямата неточност на премиера и предвижда:

“От това деяние на Кирил Петков следва война в проевропейските и продемократичните сили в България, следва брутално опълчване. Това означа, че ние ще имаме избори тази година и ще завоюват крайнолеви, популисти, русофили - три нови сходни планове към този момент загряват. Президентът Радев ще бъде този, който ще подложи динената кора на Петков или ще паднат от корупция до тогава. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР