България продължава да настоява координационния център на НАТО за Черно

...
България продължава да настоява координационния център на НАТО за Черно
Коментари Харесай

България настоява центърът на НАТО за Черно море да е във Варна

България продължава да упорства координационния център на НАТО за Черно море да бъде във Варна. Това излиза наяве от  по мотив извършената през последните дни среща на министрите на защитата във формат „ Букурещка деветка “ (Б-9) в румънската столица.

По време на диалозите, българският боен министър Георги Панайотов е оповестил, че при " построяването на новия модел на силите на НАТО следва да бъде регистрирано желанието и готовността на България да семейства районния военноморски съставен елемент на Военноморското командване на НАТО (MARCOM) за района на Черно море ". 

Въпросният център бе заложен още преди две години в взаимното изказване след срещата сред американския президент Доналд Тръмп и българския министър председател Бойко Борисов. В него бе категорично записано, че  " САЩ приветстват предлагането на България за основаване на военноморски координационен център във Варна в поддръжка на самодейността на НАТО за приспособено предно наличие ". Според известието ставаше дума за провеждане на военноморски интервенции за подсилване на колективната сигурност по югоизточния фланг на Алианса. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР