България продължава да изостава от процеса за влизане в еврозоната

...
България продължава да изостава от процеса за влизане в еврозоната
Коментари Харесай

Конференция за еврото: България изостава от процеса за влизане в еврозоната

България продължава да изостава от процеса за влизане в еврозоната от 2024 година. Това стана ясно по време на конференция, отдадена на тематиката.

Основното предизвикателство пред България е политическата неустойчивост, която пречи да бъдат признати всички нужни законодателни ремонти, с цел да бъдат изпълнени всички условия на еврозоната.

За по-малко политическо говорене и за повече слушане на специалистите прикани и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Междувременно на място се организира и митинг на " Възраждане ", които упорстват да бъде извършен референдум за или срещу влизането на България в еврозоната.

Страната ни е поела ангажимент да влезе в еврозоната и да одобри европейската валута още със своето влизане в Европейския съюз.

Другото огромно предизвикателство е изравняването на приходите с европейските.

В момента страната не извършва един от критериите, а точно висока инфлация.

" Една огромна неточност за присъединение на България към еврозоната - елементарно падаме в лапите на тайните теории. Чака ни доста работа, с цел да изясним всички въпроси на българските жители ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

" България остава страната с най-ниски приходи в Европейски Съюз, което крие съществени опасности, има възходящи настройки в тази посока. Чрез несъразмерно увеличение на бюджетните разноски и дълга. Опитът, в това число и нашият личен опит демонстрира, че това е път за на никое място, с времето крайният резултат ще бъде загуба на финансова непоклатимост, а също по този начин и действително утежняване на благосъстоянието на хората ", съобщи Димитър Радев, шеф на Българска народна банка.

" Влизането в еврозоната ще има положителен резултат за повишението на приходите. Има ли опасности? Всеки развой има, само че рисковете не са тези, за които се приказва увеличение на инфлацията - в противен случай, няма такава наклонност в другите страни ", съобщи Атанас Пеканов, длъжностен вицепремиер по ръководство на европейските средства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР