България продължава да е последователна в силната си подкрепа за

...
България продължава да е последователна в силната си подкрепа за
Коментари Харесай

Светлан Стоев: Последователни сме към РС Македония

България продължава да е поредна в мощната си поддръжка за европейската интеграция на страните от Западните Балкани при следване на критерия за всяка една страна-кандидат и съблюдаване на фундаменталните полезности на общността, в това число на правилото на .

Това съобщи служебният външен министър Светлан Стоев по отношение на позицията на България към районен съд Македония след срещата си с министъра на външните работи на Португалия Аугущо Сантуш Силва и комисаря по съседство и разширение на Европейски Съюз Оливер Вархели.

Припомняме, водачът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония Християн в Скопие едностранно да анулират с България.

Отворени сме за и чакаме от нашите най-близки съседи в района да работим в дух на откровеност и конструктивност, разгласи министър Стоев .
 Извикаха посланика на Хърватия във Външно поради изявление за районен съд Македония
Извикаха посланика на Хърватия във Външно поради изявление за районен съд Македония

Разширяването на евроинтеграцията би трябвало да се основава на фундаменталните полезности

По тази тематика (евроинтеграцията на районен съд Македония - б.р.) е налице цялостна последователност и не може да се чака смяна в националната позиция на Република България във връзка с република Северна Македония . За нас от основно значение остава поддържането на добросъседски връзки и приемането на нужните гаранции за осъществяване на договорите за добросъседство от 2017 година. Продължаваме да поставяме и старания за създаване на позитивна атмосфера и възобновяване на доверието ни в връзките с районен съд Македония.
 Служебният външен министър няма да трансформира позицията към Северна Македония
Служебният външен министър няма да трансформира позицията към Северна Македония

Първа позиция - за напрежението в Израел

Целта ни е с съответни положителни стъпки да създадем нужните условия за възобновяване на разговора сред София и Скопие , в това число и на най-високо ниво.

Това да даде основа на бъдещото постоянно държавно управление да работи за връщане на връзките сред България и Република Северна Македония до равнището, което следва да свързва две толкоз близки страни .

По покана на българския президент с президента Стево Пендаровски във връзка 24 май в границите на което те дружно ще отдадат респект пред делото на Светите братя Кирил и Методий в Рим .

Надяваме се напъните и доброжелателния метод на България най-сетне да бъдат оценени от нашите съседи и дружно да работим за намиране на стабилно и трайно решение на отворените въпроси в връзките ни.
 Посланик Ангелов удостовери българската позиция пред Буяр Османи
Посланик Ангелов удостовери българската позиция пред Буяр Османи

Македонския външен министър приветства прагматизма ни

Изразяваме подготвеност да се срещнем с министър Буяр Османи - да обсъдим начинания, които могат да се осъществят в интервала на служебното държавно управление. С откровен и сериозен ангажимент от тяхна страна ще се доближим до общата ни цел - жителите на РСМ да станат част от огромното европейско семейство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР