България при Промяната“ се превърна в истинска пустиня, а на

...
България при Промяната“ се превърна в истинска пустиня, а на
Коментари Харесай

И еврото у нас остана мираж в дълбоката пустиня на „Промяната“

България при „ Промяната “ се трансформира в същинска пустиня, а на всеки ъгъл към този момент ни си привиждат миражи.

Мираж остана въвеждане на еврото у нас, откакто Европейската комисия даде ясно да се разбере, че България не извършва условията за присъединение в еврозоната. Години наред ни лиши да влезем в чакалнята и да забележим лъч вяра, въпреки и не всички да са съгласни. Само за няколко месеца „ смяна “ обаче това към този момент става изцяло невероятно. Така от водеща в най-престижните стопански ранглисти в Европа, а и в света, България към този момент не дава отговор на индикаторите за непоклатимост.

Страната ни не е изпълнила условията за ценова непоклатимост, а двуцифрената инфлация докарана с „ смяната “ е надалеч от изискваните 4,9%. България потегли по пътя на еврото дружно с Хърватия, само че за разлика от нас те не взеха решение да се „ трансформират “ до степен на заличаване. И по този начин от 1 януари следващата година, Хърватия ще може да вкара еврото.

 Мираж останаха високите пенсии и заплати. Докато залъгват възрастните хора с някакви проценти и гръмки слова, „ смяната “ изяжда всичко това. Инфлацията изяжда и дребното, което се отпуска, с цел да не умрат милиони пенсионери от апетит. Цените пък са толкоз устойчиви при „ смяната “, че не се знае, като се събудим дали горивата няма да са минали 4 лв. за литър, или пък олиото да е станало 10 лв..

Мираж останаха и великите слова на Кирил Петков тези стотици вложители. Никой нито ги е виждал, нито ги е чувал, нито в миналото ще се срещнем с тях. Ще ги гледаме в пустинята  от цялостен неуспех. Остана ни да се радваме на някой, който изобщо е решил да стъпи в плаващите пясъци у нас, които „ смяната “ гълтам като четириглава ламя.

Мираж остана и правосъдната промяна, която завърши до закриване на спецправосъдието. Такава промяна ни докараха, че магистрати да плачат и да не знаят по какъв начин ще обяснят на обществото, че тежки каузи за телефонни измами, разпространяване и продажба на опиати ще потънат в пясъците на пустинята.

Мираж останаха новите влакове, мостове, електронно ръководство. „ Български пощи “ също потънаха, за сметка на куриерите на транспортния министър, които едвам смогваха да летят из страната, до момента в който пенсионерите чакаха да си вземат „ увеличените “ пенсии.

В мираж се трансформира цялата ни страна под ръководството на „ смяната “ и четириглавата ламя, която гълтам с голямата си част всичко по пътя си. Едни милиарди потъват за дни в големия й тулум и се изпаряват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР